Câmpia Turzii își modernizează sistemul de iluminat cu proiecte de 7,1 milioane de lei

0
Iluminat Public Noaptea Sfin Ro

Municipalitatea din Câmpia Turzii a solicitat astăzi aprobarea Consiliului Local pentru trei proiecte de modernizarea iluminatului public. Investiția va fi realizată din bugetul local și se ridică cumulat la peste 7,1 milioane de lei.

Prin modernizarea iluminatului public, administrația locală de la Câmpia Turzii dorește înlocuirea unor sisteme de iluminat ne-eficiente cu sisteme de tip led. Suplimentar, se va reliza un sitem de monitorizare video a Parcului municipal- Berc.

Primul dintre proiecte, suspuse aprobării Consiliului Local într-o ședință extraordinară din 9 decembrie 2021, este cel privitor la Cartierul Insulă și Sâncrai. Proiectul de modernizare a iluminatului este 2,3 milioane de lei din care pentru construcții și montaj sunt prevăzute 104.172 lei. Durata estimată a lucrărilor este de 12 luni.

Un al doilea proiect urmărește introducerea în subteran a cablurilor electrice pe strada 1 Decembrie 1918, între intersecțiile cu str. Barițiu și str Republicii. Valoarea proiectului este de 3,1 milioane lei iar durata de 14 luni.

Modernizarea iluminatului în Parcul Municipal -Berc va costa 1,76 milioane de lei din care circa 1 milion de lei, construcții și montaj iar durata este de 12 luni.

Proiectul de modernizare a iluminatului din parc, prevede și un sistem de supraveghere video cu 18 camere și o rețea WIFI de internet disponibilă publicului.

Municipiul Turda a aprobat în februarie 2021 documentația tehnică și studiul de oportunitate privitor la delegarea gestiunii serviciului public de iluminat. Documentația tehnică întocmită de Proex Install Consulting din Călărași prevedea un nou sistem de iluminat modern pentru Turda, cu leduri. Modernizările sistemului de iluminat de la Turda nu au demarat încă.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.