Marcajele rutiere noi din Turda se exfoliază

0
Minune De Trei Zile. Marcajele Rutiere De Pe Strada Libertății Din Turda Se Exfoliază

Vopseaua aplicată pe trecerile de pietoni de pe strada Libertății din Turda, aplicate pe drumul reabilitat prin proiectul de mobilitate urbană se exfoliază. Avertismentul a fost lansat de cetățeni care locuiesc în zonă și traversează zilnic pe trecerile de pietoni.

Exfolierea vopselii de pe marcajele rutiere a fost observată la trecerile de pietoni din dreptul localului Caribic și mai sus, la trecerea de pietoni din zona Casei de Cultură/Primărie. Vopseaua dispare de pe porțiuni, la doar câteva zile de când marcajele au fost făcute. Primăria Turda a anunțat realizarea marcajelor la mijlocul săptămânii trecute.

Specialiștii consultați de Politică și Putere spun că este vorba de lucrări sub standarde. ”Fie e vorba de o vopsea de slabă calitate, fie de nerespectarea standardelor și a condițiilor de lucrări. Fiind o arteră circulată, trebuia folosită o vopsea de marcaj termoplastică care are un timp de uscare de 10 minute. În plus, trebuiau respectate condițiile de mediu, temperatură de peste 10 grade, fără umiditate atmosferică iar suprafața îmbrăcăminții rutiere nu trebuie să fie umedă”, au explicat specialiștii consultați de Politică și Putere.

Minune De Trei Zile. Marcajele Rutiere De Pe Strada Libertății Din Turda Se Exfoliază

Aceștia au precizat că administrația publică locală trebuie să fi prevăzut fie în caietul de sarcini, fie în alte documente interne care sunt standardele de calitate care se aplică la realizarea marcajelor rutiere în oraș. ”În teorie, drumul se perie și se spală înainte, în mod normal și controlul vopselei de marcaj ar trebui stabilit prin analize de laborator. Apoi tipul de microbile sau bile de sticlă trebuie să fie cel recomandat de fabricantul de vopsea. Sunt niște operațiuni care ar trebui respectate. Apoi factorii de mediu trebuie respectați. Suprafaţa pe care se va executa marcajul rutier trebuie sa fie curată şi uscată, asta este o condiție fundamentală”, au mai adăugat specialiștii.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.