Nervoși în Primăria Turda. Trebuie să returneze banii pentru cadouri

0
1415

Funcționarii din Primăria Turda sunt nervoși după ce Curtea de Conturi a României a dispus ca sumele acordare sub formă de bani pentru cadouri să fie returnați de către angajații din instituția publică. Reținerile salariale vizează bonificația acordară pentru doi ani de zile consecutiv.

Decizia vine după ce Curtea de Conturi a României a constatat că primele date funcționarilor din Primăria Turda nu sunt legale. Timp de doi ani de zile angajații Primărirei Turda au primit câte 300 de lei anual, de sărăbători sub forma unor prime de cadouri. Potrivit șefei Biroului Resurse Umane, Carmen Kollar, recuperarea banilor se va dispune după o discuție cu primarului Municipiului Turda, care are rolul de ordonator de credite. Întrebată dacă există vreo șansă ca recuperarea banilor să fie amânată pentru anul următor, șefa de la Resurse Umane a explicat că decizia Curții de Conturi nu menționează posibilitatea amânării îndeplinirii măsurii ci doar executarea ei.

Curtea de Conturi a constatat că bonificația nu este prevăzută în normele legale și contravine unor acte normative ce limitau cheltuielile bugetare.

Potrivit unor surse din Primăria Turda în instituție este o stare de nervozitate deoarece reținerile salariale ar urma să se facă două luni consecutiv, cu câte 300 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here