Strada Bogata din Turda e distrusă din nou

0
Strada Bogata E Distrusă Din Nou. Am Avut Dreptate

Estimările publicate de Politică și Putere privitoare la faptul că asfaltul de pe strada Bogata din Turda urmează să puște din nou s-au confirmat. Aproape 80% din strada Bogata este compromisă iar asfaltatul prezintă faianțări și crevase.

Informațiile că strada Bogata va ceda au fost făcute de specialiștii în construcții contactați de Politică și Putere care spuneau că problema e la terasamentele drumului.

Lucrarea de asfaltare aparține firmei Viarom iar terasamentele au fost făcute de Nello Construct.

Politică și Putere a fost singura publicație locală care a arătat că lucrările de reabilitare a străzilor 22 Decembrie 1989 și strada Bogata sunt puternic compromise de lucrări efectuate sub standarde. După ce inițial s-a reluat re-asfaltarea străzii Bogata, pe motiv că rețeta de asfalt a fost greșită, a urmat o asfaltare pe ploaie. Politică și Putere a sesizat atunci Inspectoratul de Stat în Construcții care a constatat încălcarea normativelor tehnice și a dispus sancționarea constructorilor.

La doar o lună de la ultima asfaltare, strada Bogata pușcă din nou. Specialiștii în drumuri consultați de Politică și Putere au susținut încă de acum mai bine de două luni că fundația străzii este compromisă.

”Terasamentele sunt un dezastru, aceasta e adevărata problemă iar acolo asfaltul va ceda din nou”, susțineau și surse din Primăria Turda, în august 2021

Ioan Mureșan, administratorul firmei Nello Construct spunea atunci că de fapt e doar o problemă legată de calitatea asfaltului. ”Există documente de conformitate, terasamentul este solid ,s-au făcut benchmark-urile. Problemele au a apărut de la bitum și asfalt, care nu a legat, au fost niște rezultate greșite certificate de laborator. Cei de la Viarom știu asta și de accea înlocuiesc porțiunile afectate”, explica în august 2021, administratorul Nello Construct.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.