Lucrări sub standarde la canalizare, la Turda. ” Așează țevile peste bolovani și bucăți sparte”

0
Canalviilor2

Turdenii reclamă lucrări sub standarde la rețeaua de canalizare. ”Țevile vor sparge la trafic și canalizarea va ieși pe străzi”, sesizează un turdean nemulțumit de calitatea lucrărilor.

Sesizarea lucrărilor proaste de canalizare a fost făcută cu referire la strada Ștefan Octavian Iosif din Turda.

Aș vrea să vă fac o sesizare, despre lucrările de mântuială, pe grabă, făcute de terți în contract cu CAA Turda. Cum se asează tuburile ceramice de canalizare peste bolovani, peste bucăți sparte de beton din fosta canalizare. Pe str. Ștefan Octavian Iosif se poate verifica. Acestea se vor sparge la trafic în scurt timp și canalizarea va ieși pe străzi. Nici măcar nisip nu au pus peste tuburi. Nici compactare. La final mai trece odată cu șenila și atât. Șanțul depășește 2,5 metri în unele locuri. Se vor face crevase se vor crăpa drumurile, pereții caselor. Exemplul din primăvară se poate vedea pe strada Viilor. În plus echipele fac ciubuc pe fierul conductelor vechi scoase de sub asfalt”, a explicat turdeanul în sesizarea formulată.

Situația descrisă nu este unică în Turda. Rețelele de socializare abundă de sesizări cu privire la lucrări sub standarde. Pe strada Ion Luca Caragiale, constructurul a reluat lucrările de canalizare câteva ori după ce conductele s-au fisurat. Conductele au fost peticite cu manșoane speciale. Specialiștii consultați de PoliticășiPutere.ro explică că țevile de ceramică vitrificată (TCV) au o rezistență la strivire, nu rezistență la trântire și nici nu sunt omologate să reziste la tehnologii proaste de montare.

Lucrările fac parte din „ Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, in perioada 2014 – 2020”, proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.