Primarul Turzii ascunde condițiile în care a eliberat autorizația de construire pentru firma ginerelui. Crede că e șicanat când trebuie să respecte legea

0
Unnamed

Primarul Municipiului Turda a refuzat astăzi să clarifice condițiile în care a eliberat autorizația de construire pentru firma ginerelui lui și să elibereze copii după anexele autorizație. Primăria Turda a eliberat autorizația de construire firmei S.C. SES – EASY CLEAN S.R.L deținută de ginerele lui, Bogdan Bobic, în luna iulie, după ce în luna iunie Consiliul Local a aprobat documentația tehnică. Firma construiește o spălătorie auto pe strada Ștefan cel Mare din Turda.

Primarul Turzii încalcă cu bună știință atât prevederile Legii 50/1990 cât și prevederile Legii 544/2001 privind informațiile cu caracter public.

Firma SES Easy Clean srl, deținută de ginerele primarului Turzii Cristian Matei construiește o spălătorie autor pe strada Ștefan cel Mare din Turda. Potrivit Legii 50/1990, autorizația de construcție este document cu caracter public iar motivația acestui fapt e una cât se poate de simplă. Potrivit principiilor de contencios administrativ, instanțele de judecată sunt împuternicite de lege să verifice orice act emis de o autoritate publică. Ca un astfel de act să fie contestat de o persoană, conținutul acestuia trebuie să fie public.

Legea prevedel că autorizațiile de construire au caracter public împreună cu anexele, fiind vorba de o informație ce trebuie comunicată din oficiu. Condițiile necesare a fi îndeplinite de solicitantul autorizației, principalele considerente pe care se bazează emiterea autorizației, informațiile cu privire la desfășurarea procesului de consultare a publicului, descrierea, după caz, a principalelor măsuri de compensare a efectelor negative majore sunt toate informații cu caracter public înscrise în autorizație sau în anexele acesteia.

Informațiile publice privind spălătoria ginerelui e confidențială pe motiv de ”proprietate intelectuală”

”….informațiile solicitate de către dumneavoastră apreciem că se subsumează normelor derogatorii instituite prin art 12. litera c din Legea 544/2001 , putând să aducă atingere dreptului de de proprietate intelectuală, precum și principiului concurenței loiale” se arată într-o adresă semnată de trei persoane: Cristian Matei, primarul Turzii, Elena Mărginean, secretarul general al municipiului și Marin Fântână, șef serviciu SUAT.

Ce este de ascuns în autorizația de construire emisă pentru firma ginerelui Bogdan Bobic?

Una dintre explicațiile pentru care primarul refuză să publice autorizația de construire emisă pentru firma ginerelui este aceea că documentul ascunde informații importante despre modul în care acesta a ajuns să construiască spălătoria auto.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.