Primăria Turda trebuie să explice unde ”se rătăcesc” documentațiile de urbanism. O turdeancă denunță abuzurile

0
Prim Ria Turda Trebuie S Explice Unde Se R T Cesc Documenta Iile De Urbanism O Turdeanc Denun Abuzurile

Administrația primarului Cristian Matei e acuzată că amână în mod nejustificat eliberarea unei autorizații de construcție pentru o casă situată pe strada Fabricii în Turda. Reclamanția a fost transmisă public de către Maria Rusu, care locuiește in Dublin. Aceasta povestește că a cerut eliberarea actului din 2018 iar pe parcurs a fost nevoită să ceară patru certificate de urbanism, unul diferit față de celălalt.

Surse din Primăria Turda vorbesc însă de un adevărat blocaj al documentațiilor de urbanism. Nu e clar dacă dosarele de urbanism sunt blocate chiar de primarul Cristian Matei sau apropiați ai acestuia.

Potrivit surselor Politică și Putere, accesul dosarelor de urbanism în Comisia de specialitate a Consiliului Local este controlată drastic de către persoane importante din Primăria Turda.

Acesta este primul protest public privitor la întârzierea eliberării unor autorizații de către Primăria Turda.

245246662_4561566713960316_6661193024321627652_n

Dl. Primar MATEI CRISTIAN , din anul 2018 și până în prezent , am 4 certificate de urbanism pentru același imobil, , dar toate sunt diferite , în fiecare Certificat de Urbanism mi se cer alte … și alte completări ?!?

Niciodată nu am primit o listă cu tot ceea prevede conform legii, obținerea autorizației de construcție .

Tot ce mi s-a cerut în cele 4 certificate de urbbanism am făcut : obținerea avizelor de la instituțiile acreditate : încheierea Contractului cu Muzeul de Istorie, avizul CFR CLUJ, aviz recepție cadastru Turda, acordul vecinei (obținut în instanță , datorită faptului că vecina pensionară “plictisită” a mutat gardul , luându-mi conform datelor din CF , 100 metri) acum plânge , că NU are bani să plătească cheltuielile de judecată !?

Dl. primar Matei Cristian , vă rog frumos să vă verificați tot ceea ce am scris în acest memoriu. și vă să verificați angajații , dacă și-au făcut datoria .

Dosarul cu ultimele completări a fost depus în 20 Iulie 2021 , a depășit de mult termenul legal de așteptare a 45 de zile!, transmite Maria Rusu (foto stânga), pe rețeaua Facebook.

Persoane necunoscute controlează traseul documentațiilor de urbanism

Potrivit unui fost consilier local, fost membru al Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din Consiliul Local Turda, cel care ar controla traseul documentațiilor ar fi ori primarul Turzii ori persoane importante din anturajul acestuia.

<<În primele luni ale mandatului din 2016 dar și în mandatul anterior aveam 2-3 ședințe de comisie de urbanism pe lună. Apoi dintr-odată nu mai ajungeau cererile ca putem convoca o comisie. Am întrebat ce se întâmplă și funcționarii Consiliului Local dădeau din umeri. Cineva lua documentațiile de urbanism, care se evaporau din registratura Consiliului Local. Mi s-a spus că merg la ”Biroul Primarului”>>, povește sursa Politică și Putere. Nu este foarte clar ce înseamnă ”Biroul Primarului” nici dacă edilul șef al Turzii, Cristian Matei are cunoștință despre deturnările de acte din registratura Consiliului Local.

Primăria ar trebui însă să explice de ce întârzie eliberarea autorizațiilor de construcție.

În perioada 2016-2020 au fost mai multe informații privitoare la faptul că persoane necunoscute din Primăria Turda blochează circuitul actelor. Toate informațiile se referă la același tip de acte: documentațiile de urbanism.

Dacă în cazul unor simpli cetățeni, eliberarea de avize durează cu anii, în cazul rudelor primarului, procedurile decurg lin. Ziar de Cluj relata în martie 2020 cum primarul Turzii a semnat în timp record o autorizație de demolare pentru fiul său și citează exemplul unui turdean care era pregătit să facă sesizări după ce primarul i-ar fi pus bețe în roate în eliberarea autorizațiilor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.