Ocna Mureș depășește Turda la investițiile în balneologie. A primit 5 milioane de lei pentru modernizarea Băilor Sărate

0
Ocna Mure Dep E Te Turda La Investi Iile N Balneologie A Primit 5 Milioane De Lei Pentru Modernizarea B Ilor S Rate

Regina alocărilor bugetare din județul Alba din sumele provenind din Fondul de Rezervă este localitatea Ocna Mureș, situată aproape de Turda. Orașul va fi un concurent direct al Turzii în privința turismului balnear și o ia înaintea municipiului de pe Arieș.

În noiembrie 2021, Ocna Mureș va finaliza un proiect de modernizare al Băilor Sărate, derulat în parteneriat cu Consiliul Județean, proiect de circa 6 milioane de euro.

Turda e în topul stațiunilor balneare din România potrivit unui clasament din 2018, făcut de Asociația Română de Balneologie.

Dacă vă puteți imagina e plasată în top înaintea stațiunilor Eforie Nord, Mangalia-Neptun sau Ocna Sibiului.

Edilii de la Turda au eșuat în ultimii 20 de ani să încheie un parteneriat de amploare cu Consiliul Județean Cluj în privința investițiilor în turism. O explicație poate fi, în mod paradoxal, amplasarea Turzii în proximitatea Clujului. E posibil să fie motivat refuzul Consiliului Județean Cluj de a susține proiecte de anvergură la Turda, de faptul că dezvoltare accelerată a Turzii ar fi displăcut liderilor politici de la Cluj? Sau e vorba pur și simplu de incapacitatea liderilor politici de la Turda de a se face agreați la nivel județean?

Ocna Mures Aerian 2020
Ocna Mureș va finaliza un proiect de 6 milioane de euro destinat modernizării Băilor Sărate

Ocna Mureș e departe teritorial de Alba Iulia. Printr-un parteneriat cu Consiliul Județean modernizează Băile Sărate printr-un proiect de 6 milioane de euro. Prin alocările bugetare de ieri, Guvernul dă localității Ocna Mureș nu mai puțin de 5 milioane de lei, o sumă record raportat la câți bani au primit celelalte localități din județ. ”Toți banii vor merge către cheltuieli de capital”, explică primarul Silviu Vințeler. Acesta confirmă faptul că proiectul Băilor Sărate o să fie finalizat în noiembrie 2021. Va fi deschis publicului din primăvara anului 2022, după ce complexul turistic va fi dotat și se vor face angajări.

Complexul turistic de la Ocna Mureș va cuprinde, pe o suprafaţă de 6.500 de metri, o bază de agrement, sală de fitness, restaurant, welness, săli pentru tratamente, precum şi spaţii pentru activităţi sportive și este proiectat să funcționeze pe tot parcursul anului.

Turda, statiunea balneologică fără balneo-terapie dezvoltată

Turda este declarată stațiune balneo-terapeutică de interes local prin Hotărârea de Guvern nr. 926/2016. Până atunci era stațiune turistică de interes local. Doi ani mai târziu, Asociația Română de Balneologice întocmește un clasament în care Băile Sărate de la Turda sunt pe locul 8 într-un top al stațiunilor balneo din țară. Se pară că băteam inclusiv stațiuni cu tradiție precum Eforie Nord, Mangalia-Neptun sau Ocna Sibiului. Cum a ajuns Turda să bată stațiuni precum Herculane, Vatra Dornei, Slănic Moldova sau Eforie Nord, e un mister pe care doar Asociația Română de Balneologie l-ar putea explica. Cert este că oferta turistică de la Turda cuprinde mai mult welness și mai puțin spa. Cât despre balneoterapie în sensul complet și integrat nici nu poate fi vorba.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.