Centrul Gastronomic din Turda își deschide porțile cu un proiect educativ destinat copiilor și adolescenților

0
242092260_191513516416190_7062496743321366578_n

Proiectul de educație gastronomică ce va fi lansat din această toamnă la Turda are două componente distincte. Prima e un centru gastronomic amenajat cu fonduri din donații și fonduri ale Guvernului Ungariei. A doua componentă e un proiect educativ finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland România.

NutriChef este un proiect organizat de Asociația StudCoop, cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow care își dorește să ofere un impact pozitiv asupra alimentației comunității, și în mod direct asupra unui grup de minimum 30 de copii din zona Turzii.

NutriChef este un proiect care își propune să formeze atât o alimentație sănătoasă, cât și o gândire sănătoasă prin încurajarea unui stil de viață sănătos, în mod direct, în rândul a 30 de copii din zona Turzii. În cadrul proiectului, copii cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani vor trece prin perioada de educare și formare în direcția unei alimentații sănătoase și vor fi îndrumați de experți nutriționiști în gătirea și învățarea a minim 2 rețete sănătoase. Ulterior, va avea loc o conferință unde vor fi așteptate minim 200 de persoane, atât copii cât și adulți care vor să afle mai multe despre un stil de viață sănătos. Iar finalitatea proiectului va consta într-o platformă pe care vor fi încărcate 8 rețete, 8 tutoriale de gătit și 8 articole despre nutriție care să ajute mai departe și mai multe persoane care vor să adopte un stil de viață sănătos.

Într-o lume în care părinții sunt din ce în ce mai ocupați, iar copii sunt din ce în ce mai predispuși la toate reclamele asupra mâncării nesănătoase, o inițiativă precum NutriChef este mai mult decât binevenită, arată Marta Pozsonyi, coordonatoarea proiectului NutriChef.

Proiectul NutriChef se desfășoară într-un centru gastronimic construit în fosta grădiniță de pe str. Gheorghe Lazăr din Turda (în spatele Pieței Centrale). Centrul gastronomic este construit din donații și sponsorizări și cu fonduri ale Guvernului Ungariei.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.