Administrația locală de la Turda trebuie să intervină și să lămurească în regim de urgență modalitatea de încheiere a contractelor de salubritate, astfel încât să nu existe riscul ca turdenii să fie taxați suplimentar sau să fie puși să plătească sume mari retroactiv.
Solicitarea a fost făcută de consilierul local Kolozsi Attila în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Turda, de săptămâna trecută.
Surse din Primăria Turda spun că primarul Cristian Matei este extrem de nervos deoarece operatorul de salubritate nu vrea să colaboreze cu conducerea de la Turda. Supercom SA care a semnat contractul de prestare a serviciului cu Asociația de Dezvoltare Eco-Metropolitan Cluj încearcă să evite cat mai mult contactele cu administrațiile publice locale în condițiile în care acestea au aprobat delegarea serviciului de salubritate de la nivel local către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).
Am cerut să se lămurească situația contractelor cu firma de salubritate Supercpom deoatrece a trecut cam circa 2-3 luni și încă cetățenii nu știu care este situația care sunt tarifele unde se plătește și unde este sediul firmei. Am cosiderat că este de datoria executivului (Primărirei- nn) să lămurească aceste aspecte”- Kolozsi Attila, consilier local PMP, Consiliul Local Turda.
Supercom a început să operere, are un program regulat de ridicare a deșeurilor municipale dar nu a anunțat un orar al acestuia și nici modalitatea de ridicare a deșeurilor selective ori periculoase.
Spre exemplu, regulamentul de salubrizare a județului Cluj precizează că trebuie desemnate farmacii din oraș ca centre de colectare a deșeurilor provenind din medicamente. Nimeni nu a mai precizat însă care sunt aceste farmacii, dacă aceste deșeuri speciale se ridică de către Supercom sau e nevoie de o altă firmă specializată.
La Turda, noul operator de salubritate nu a semnat contracte cu locuitorii din oraș deși operează de câteva luni bune. Oamenii sunt îngrijorați că vor fi puși la plată retroactiv.