Scot asfaltul pe strada Bogata. “Era de probă și nu a fost bună rețeta”, susțin muncitorii

0
Scot Asfaltul Pe Strada Bogata Era De Prob I Nu A Fost Bun Re Eta Sus In Muncitorii

Lucrările de reabilitare a străzii Bogata din Turda au luat o nouă turnură după ce constructorii au eliminat o parte a asfaltului turnat recent și care începea să puște.

Varianta vehiculată de muncitorii ce lucrează acolo este aceea că stratul de asfalt turnat inițial era ”de probă” și că nu s-a nimerit rețeta de asfalt.

Surse din Primăria Turda vorbesc însă de un scandal pe cale să izbucnească între șefii orașului și constructori.

Reprezentanții constructorului explică că o parte a asfaltului turnat nu a fost la standarde din cauza unei erori la fabricare și că terasamentele sunt solide și cu declarații de conformitate.

Reasfaltarea se face pe cheltuiala constructorului.

”Era de probă, punem altul”, spune unul din muncitorii de pe strada Bogata, ușor iritat de faptul că e chestionat cu privire la noile lucrări de pe stradă. Un șef de șantier strigă la muncitori să lucreze cu grijă, ”vedeți nu faceți praf pe toată strada”. Nici nu e nevoie, toată strada Bogata e praf. Asfaltul a cedat.

Politică și Putere a publicat recent un document al Primăriei Turda ce susținea că distrugerea asfaltului pe strada 22 Decembrie se datorează traficului greu, o explicație prin care se mușamalizează lucrările sub standarde. Autoritățile au realizat însă că asfaltul pușcă și pe strada Bogata iar acolo nu e trafic suplimentar.

235304556_368467808159258_5545512026036824597_n
Potrivit unor surse din Primăria Turda, refacerea stratului asfaltic e un compromis ce nu va rezolva problema terasamentelor făcute sub standarde

Muncitorii ce lucrează pe strada Bogata spun că asfaltul tunat inițial era doar de probă și că nu a fost bună rețeta dar surse din Primăria Turda vorbesc despre faptul că terasamentele nu au fost realizate la standarde. Potrivit unor surse din Primăria Turda, se încearcă înăbușirea unui scandal mocnit între firma Nello Construct și șefi din Primăria Turda. ”Se pierd mulți bani, fiți pe fază, scandalul urmează să înceapă”, transmit surse din Primărie. Aceasta descriu situația de pe strada Bogata drept un compromis care nu va rezolva problema. Se frezează la suprafață se va turna un strat nou dar problemele vor reapărea.

”Terasamentele sunt un dezastru, aceasta e adevărata problemă iar acolo asfaltul va ceda din nou”, susțin surse din Primăria Turda.

Ioan Mureșan, administratorul firmei Nello Construct spune că de fapt e doar o problemă legată de calitatea asfaltului. ”Există documente de conformitate, terasamentul este solid.,s-au făcut benchmark-urile. Problemele au a apărut de la bitum și asfalt, care nu a legat, au fost niște rezultate greșite certificate de laborator. Cei de la Viarom știu asta și de accea înlocuiesc porțiunile afectate”, e explicat Ioan Mureșan.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.