Șef din Poliția Locală Turda a învins Primăria. Instanța a decis că a fost înlăturat abuziv din funcție

0
Ef Din Poli Ia Local Turda A Nvins Prim Ria Instan A A Decis C A Fost Nl Turat Abuziv Din Func Ie

Primăria Turda și Poliția locală au pierdut în primă instanță procesul cu un șef al Poliției Locale ce îndeplinise funcția de șef serviciu Disciplina în Construcții. Acesta a fost înlăturat abuziv de la conducerea acestui serviciu în decembrie 2020. Hotărârea este supusă apelului.

Potrivit unor surse, eliminarea șefului de la Disciplina în Construcții ar fi fost declanșată de intenția actualei administrații a orașului de a scăpa de o serie de funcționari publici care știau prea multe despre activitățile de avizare în construcții și urbanism.

În decembrie 2020, Consiliul Local Turda aproba cu ochii închiși un proiect de hotărâre prin care Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului, Control Comercial era reorganizat într-un compartiment cu același nume dar fără șef și în subordinea directă a directorului executiv al Poliției Locale. Odată cu desființarea postului de șef serviciu grad II au fost deființate și două funcții de polițiști local grad I principal.Motivul oficial al reorganizării era acela că activitatea era restrânsă și nu se mai justifica un astfel de serviciu. Neoficial, polițiștii de la Disciplina în construcții amendaseră un investitor protejat de Primărie și care nu avea autorizație de construire.

La doar o lună de la ”reorganizare”, consilierii locali se dovedesc din nou obedienți și fără să pună întrebări aprobă un alt proiect de hotărâre. Prin Hotărârea 28/28.01.2021 se aprobă înființarea unui post de coordonator al compartimentului Disciplina în Construcții. Practic se reinventa postul de șef dar fără fostul șef Aurelian Bolog, transformat peste noapte în simplu polițist local. Activitatea polițiștilor locali în domeniul de care răspundea compartimentul nu fusese nicidecum restrânsă. Erau de fapt prevederi preluate din Legea 12/1990 care fuseseră preluate în hotărârile Consiliului Local privind buna gospodărire a Municipiului Turda.

În urma procesului, prima instanță anulează în parte Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Turda nr. 264/22 decembrie 2020 privind aprobarea modificării organigramei, numărului de posturi și statului de funcții pentru Serviciul Public Poliția Locală Turda, sub aspectul dispoziției de reorganizare a Serviciului disciplina în construcții, protecția mediului și control comercial, respectiv în ceea ce privește desființarea funcției publice de conducere de șef serviciu, gradul II. Anulează Decizia nr.2/8 ianuarie 2021 emisă de Serviciul Public Poliția Locală Turda. Dispune repunerea părții în situația anterioară, prin reintegrarea acesteia pe postul deținut anterior. Obligă pârâții in solidar, să îi plătească reclamantului o despăgubire egală cu diferența dintre salariile indexate, majorate și recalculate, precum și cu toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, și cuantumul concret al drepturilor de care a beneficiat subsecvent emiterii Deciziei nr. 2/2021, drepturi ce se vor calcula de la data emiterii deciziei atacate și până la repunerea în situa?ia anterioară. Obligă pârâtii în solidar, la plata în favoarea reclamantului, a sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Reclamantul a fost reprezentant de avocatul turdean Nicolae Giurgiu.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.