Conducerea Salinei acuzată că amenință angajații. ”Lista a ajuns pe masa dlui Primar”

0
Conducerea Salinei Acuzat C Amenin Angaja Ii Lista A Ajuns Pe Masa Dlui Primar

Conducerea Salinei Turda este acuzată că amenință angajații și membri de sindicat în procesul de negociere a contractului colectiv de muncă. Sindicaliștii au fost anunțați că nu vor primi sporuri și alte beneficii iar aceștia au pregătit declanșarea conflictului colectiv de muncă.

De vineri până luni, spiritul de protest de la Salină a început să piardă în intensitate. ”În urma negocierilor începute în urmă cu aproximativ două săptămâni,șeful consiliului de administrație Apahidean Dorin, ne-a transmis clar și răspicat că nu ni se cuvin măriri salariale sau alte sporuri. Sindicatul Salinei a demarat acțiuni de conflict de muncă și ulterior grevă prin întocmirea unei liste semnate de către participanți. De vineri și până luni s-a întocmit numărul necesar, dar luni de la prima oră a dimineții au început diverși colegi înarmați cu pastă corectoare să-și elimine numele de pe listă. Am fost cu toții șantajați și amenințați vădit că vom fi dați afară și cei care ne sustragem de la grevă vom fi recompensați material.Măcar dezvăluiți în presă mizeria la care suntem supuși”,a declarat un angajat al Salinei.

Fostul lider de sindicat de la Salina Turda, Ioan Mureșan spune că a fost sunat de către foști colegi din Salină care au relatat presiunile la care sunt supuși. ” ”Lista a ajuns pe masa dlui Primar”, ar fi sunat replica noii directoare a Salinei Turda.

”Măi jeguri penale, umblați să desființați sindicatul de la Salina Turda doar pt că oamenii își cer drepturile pt.munca lor în subteran ?Oamenii au stat acasă cu 75 % din salar în timpul pandemiei , cînd toți ceilalți incompetenții pe care i-ați pus șefi au luat salariile complect…Amenințați angajații…ați numit prin toate funcțiile de conducere toate ,,cîrpele,, orașului , și tot felul de lustragii de buci și cărători de ,, comisioane ,, care să amenințe muncitorii ? Măi oameni…fiți uniți că-s cu nădragii plini de frica unui conflict de muncă…nu cedați și vă puteți cîstiga drepturile pt munca prestată…voi faceți salariile ,, șăfuților ,, !!! Ați văzut că pot fi înfrînți în instanță…!!!”- a scris fostul lider sindical de la Salina Turda

La Salina Turda a ajuns directoare Ada Duma, o fostă taxatoare de autobuz ce a făcut carieră în industria HoReca din Turda. Duma e prietenă de familie cu familia primarului Cristian Matei și a fost mereu protejată de acesta. Ada Duma a fost nevoită să plece de la Salina Turda, sub șefia PDL-istei Simona Baciu dar și-a găsit un loc la Compania de Apă Arieș. Ulterior a revenit la Salină odată cu numirea actualului primar ca președinte al Consiliului de Administrație. Duma a ajuns șefă a Hotelului Potaissa Turda iar angajații pe care acum îi amenință relatează cum directoarea excela în efortul de pregăti mâncare și alimente pentru familia primarului Matei.

Ada Duma, spun angajații Salinei ajuns directoare exact după o excursie în Grecia cu familia primarului Turzii.

Ada Duma nu putut fi contactată la nici unul din cele patru telefoane ale Salinei Turda.

Tensiunile la Salina Turda sunt în creștere.

”Suntem amenințați că vom fi trași la răspundere și cercetați disciplinar dacă încălcăm restricțiile de fumat.Până azi nu există nicio notă internă afișată sau luată la cunoștință de fumători. Se montează camere de supraveghere și la căsuțele cu mâncare din parcare ,unde ne mai “ascundeam” ca-n anii de liceu”, povestește o altă angajată a Salinei Turda.

Angajații vorbesc despre o atmosferă tensionată pe fondul incompetenței managementului.

Fost lider de sindicat avertizează: se urmăresc împrumuturi masive și cheltuirea banilor

Fostul lider de sindicat al Salinei Turda, Ioan Nyala Mureșan crede că actualele numiri de la Salina Turda sunt mai mult decât neinspirate iar urmarea poate fi o devalizare financiară a celui mai important obiectiv turistic al Turzii. ”Se urmăresc împrumuturi masive și să se cheltuie banii”, crede Mureșan.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.