Primăria Turda se pregătește pentru Armaghedonul biologic. Cumpără 1 milion de măști și 89.000 de litri de dezinfectant

0
Prim Ria Turda Se Preg Te Te Pentru Armaghedonul Biologic Cump R 1 Milion De M Ti I 89 000 De Litri De Dezinfectant

Primăria Turda se pregătește să acceseze 6 milioane de lei, din fonduri europene pentru dotarea unităților de învățământ din Turda cu materiale sanitare pentru a face față pandemiei de Covid 19.

Proiectul prevede printre altele, achiziționarea a 1 milion de măști pentru adulți și copii, achiziția de materiale sanitare dar și cheltuieli cu afișe și ”plăci informative”.

Specialiștii în domeniul sănătății spun că problema cea mai mare va fi depozitarea în condiții de siguranță a dezinfectanților.

Discutabile sunt nu doar cantitățile ci și oportunitatea achiziției. Din aceste două proiecte vor câștiga nu doar furnizorii ci și cei care vor depozita materiale sanitare.

Peste 700.000 de măști din totalul de 1 milion vor fi măști pentru adulți. Pe lista de investiții mai figurează circa 17.000 de litri de dezinfectant pentru suprafețe, 36.000 de litri de dezinfectant pentru nebulizatoare, 36.000 de litri de dezinfectant de mâini, 290 de lămpi bactericide, 424 dispensere cu senzo, 120 de echipamente de nebulizare. La acestea se mai adaugă peste 100.000 de lei plătiți pentru consultanță și auditul proiectului, dar și cheltuieli mai mărunte de genul ”placă permanentă” la valoarea de 297 lei și autocolante de 821 lei și afișe de 238 lei.

Cele două proiecte asigură finanțarea achiziției de materiale sanitare pentru toate unitățile de învățământ din Turda. Primul proiect de 3,2 milioane de lei vizează 6 unități școlare cu 2896 de elevi.

Al doilea proiect de 2,8 milioane de lei vizează asigurarea materialelor sanitare pentru cinci unități școlare cu 2905 elevi.

Proiectele de hotărâre cu listele de investiții pot fi consultate 1aici și 2aici

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.