Spitalul Regional de Copii va avea 510 paturi și 1288 de angajați. ”E cel mai mare proiect de investiții al județului”, explică Alin Tișe

0
Spitalcopii

Spitalul Regional de Copii, un proiect în valoare de peste 150 de milioane de euro, urmează să fie construit cu începere de la mijlocul anului viitor, a anunțat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Alin Tișe a anunțat într-o conferință de presă, organizată marți, 22 iunie, că un juriu de specialiși a acceptat soluția tehnică elaborată de o firmă din Spania.

Pentru proiectarea Spitalului Regional de Copii, s-a optat pentru un concurs de soluții cu participare internațională. Soluția câștigătoare a fost a firmei Planhos Constructores Sevilla, unul din cei mai mari proiectanți de facilități medicale din Spania și a fost selectată din cele 43 de proiecte depuse. Compania urmează să asigure și studiul de fezabilitate și proiectarea.

Spitalul Regional de Copii de la Cluj va fi construit pe circa 11 hectare de teren. Va avea 510 paturi, 129 de rezerve cu două paturi, 202 rezerve cu 1 pat.Spitalul fi compus dintr-o clădire cu 5 etaje și alte trei pavilioane separate.

În noul spital vor lucra 499 medici, din care 196 medici cu definitivat și 303 rezidenți. Serviciile medicale și de funcționare vor fi asigurate de alți 531 asistenti medicali și îngrijitori. Spitalul va avea în total 1288 angajați.

Proiectul urmează să fie finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar liciitarea lucrărilor este programată pentru primăvara anului viitor

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.