Proiectul lui Petre Daea are efecte. Colegiul Negruțiu va construi un laborator nou de patiserie

0
Proiectul Lui Petre Daea Are Efecte Colegiul Negru Iu Va Construi Un Laborator Nou De Patiserie

“Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învăţaţi, să vă conectaţi cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în condamnare tehnică, în incultură tehnică”, aprecia în septembrie 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii, într-o exprimare ridiculizată de presă și pe rețelele de socializare.

Controversatul ministru avea o idee de retehnologizare a liceelor agricole, care are efecte la 2 ani de la lansarea ei.

“Am avut colective de la Ministerul Agriculturii împreună cu cei de la Ministerul Educaţiei dându-le ca sarcină izvorâtă din actul normativ să inventarieze la faţa locului care este baza materială de care dispun cele 58 de licee tehnologice din România în aşa fel încât să facem programe de investiţii pentru următorii ani. Am această secvenţă, astăzi şi vizuală, pentru că am putut vedea la faţa locului. Este nevoie de a construi”, aspunea ministrul Daea prezent la deschiderea anului școlar din septembrie 2019, la Liceul Tehnologic “Marin Grigore Năstase” de la Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, o unitate de învățământ ce poartă numele tatălui lui Adrian Năstase.

De fapt, Petre Daea organizase anterior o întâlnire cu directorii de licee agricole din România, în care a anunțat că Ministerul Agriculturii urma să asigure ”milioane de lei” pentru re-tehnologizare. Viziunea inițială a ministrului era să se cumpere combine și tractoare performante dar ulterior s-a renunțat la idee după ce autoritățile au realizat că nu e practic să aloci bani pentru cumpărarea și întreținerea unor utilaje agricole de ultimă generație doar pentru un scop didactic. Chiar și ajustată, ideea ministrului Daea a fost păstrată de cei care l-au înlocuit în funcție.

În anul trecut, Colegiul Emil Negruțiu a construit cu fonduri de la Ministerul Agriculturii un laborator pentru veterinari.

În 2021 ministerul a anunțat că va aloca 360.000 de lei pentru liceul agricol de la Turda unde se va construi un laborator de patiserie care va funcționa și ca centru de antrepenoriat pentru elevi.

Consiliul local Turda a aprobat în ședința din 27 mai o rectificare de buget de 360.000 de lei pentru Colegiul Emil Negruțiu, sumă ce este promisă de minister pentru investiții. Banii ar urma să vină în trimestrul II al anului, cel mai probabil în lunile iulie-septembrie.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.