Consilier PNL angajat la Salina Turda. ”Plimbă o hârtie de la birou la un dosar”, explică o sursă din companie

0
Consilier Pnl Angajat La Salina Turda Plimb O H Rtie De La Birou La Un Dosar Explic O Surs Din Companie

Consilierul Local PNL Radu Sima a fost angajat la Salina Turda, întregind lista activiștilor liberali ce au obținut un post în companiile publice din oraș. Anterior, Politică și Putere relata că soțul consilierei locale PNL Ioana Orbeanu a fost angajat la compania Transport Urban Public la un birou de eficiență energetică având ca obiect la muncii citirea contoarelor.

În toate aceste cazuri conducerea companiilor publice a evitat să facă precizări asupra condițiilor și contextului, privitoare la angajare iar persoanele contactate au refuzat să comenteze pe marginea angajării lor.

Angajarea unul ales local la o companie publică nu este o acțiune ilegală dar în acest caz s-a făcut fără transparență.

Salina Turda e renumită pentru numărul de aleși locali care au lucrat acolo. Într-unul din mandatele anterioare s-a ajuns la situația ridicolă în care consilierii locali au demisionat dimineata de la Salină pentru a putea vota proiecte de hotărâri în ședința Consiliul Local din acea zi iar apoi s-au reangajat înapoi la compania publică, după masa.

Potrivit unor surse din Salina Turda, consilierul local Radu Sima (PNL) a fost angajat la un așa numit birou de prelucrare a datelor cu caracter personal. Angajarea s-a făcut fără ca Salina Turda să anunțe public o selecție de personal.

Sima
Consilierul PNL Radu Sima a fost angajat la Salina Turda într-un mod lipsit de transparență

”L-au îngrămădit într-un birou cu alți colegi, limbă o hârtie de la birou la un dosar”, explică sursa Politică și Putere care promite un serial cu privire la munca angajaților politici de la Salina Turda.

În plus, nu este clar pe ce funcție a fost angajat consilierul local liberal. Potrivit normelor în vigoare, adunarea generală ordinară ar fi trebuit să aprobe organigrama și statul de funcții ale Salinei Turda, după ce acestea sunt aprobate în Consiliul Local. Salina nu are public un astfel de document pe site-ul propriu iar în 2021, Adunarea Generală a Acționarilor nu a aprobat un astfel de document.

Radu Sima care afirma în declarația sa de candidatură că a absolvit Facultatea de Geografie de la UBB a lucrat ca și recepționer și bucătar la o firmă de catering. Ocupațiile sale anterioare l-au determinat pe președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea, aflat în opoziție, să afirme că alesul local PNL are bune competențe la bucătărie și recepții de hotel. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Radu Sima a fost propus și votat de către PNL ca reprezentant în AGA la Domeniul Public SA, o altă funcție pe care consilierul PNL a obținut-o recent.

Cum s-a angajat consilierul local Radu Sima la Salina Turda SA este un mister încă nelămurit la fel și care a fost lista de competențe necesare pentru postul în care a ajuns.

Salina Turda nu a anunțat pe site-ul propriu vreun concurs pentru ocuparea unui post în 2021. Ultimul anunț de angajare postat pe site-ul Salinei Turda datează din iulie 2019 și se referă la angajarea unor ghizi. Anterior, Salina a postat un anunț de angajare în 2016 cu posturi disponibile la bucătăria și recepția hotelului.

Atât consilierul local Radu Sima cât și conducerea Salinei Turda nu au făcut comentarii și precizări suplimentare pe marginea acestui subiect deși s-a încercat contactarea lor telefonică.

Ce ar trebui să lămurească compania publică și consilierul local?

Dacă angajarea s-a făcut prin concurs sau prin transfer

Dacă postul cu cerințele lui a fost anunțat public, astfel încât accesul la acest loc de muncă să respecte principii de egalitate de șanse și transparență

Care e funcția pe care consilierul local a fost angajat și dacă aceasta a fost aprobată în organigrama și statul de funcții al companiei publice.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.