Vor fi bani pentru finanțarea lucrărilor la Castrul Roman. Proiectul Telegondolei se extinde

0

Lucrările de investiții de la Turda nu vor suferi din cauza lipsei banilor, a anunțat astăzi Cristian Matei, primarul municipiului Turda. Acesta a precizat că a dicutat cu Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) despre posibilitatea unui spriin financiar.

Primăria Turda a organizat luni, 26 aprilie o conferință de presă în care a anunțat stadiul lucrărilor la castrul roman.

Proiectul de restaurare și punere în valoare a Castrului Roman al Legiunii a V-a Macedonica este doar la început. Constructorii au realizat până în prezent împrejmuirea, în proporție de 60% și urmează nivelarea drumurilor de acces.

Administrația locală a prezentat într-o conferință de presă pricipalele lucrări de punere în valoare a castrului care urmează să fie făcute. La conferința de presă au participat reprezentanții Primăriei Turda, proiectantul lucrării și constructorul dar nu au fost invitați și arheologii care asigură consultanța științifică.

La solicitarea Politică și Putere, primarul Cristian Matei a comentat pe marginea asigurării fondurilor pentru lucrare. Potrivit primarului vor fi bani pentru plata lucrărilor de la Castrul Roman, inclusiv prin fonduri suplimentare ce pot fi obținute de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

”Dacă vor fi probleme deosebite în ceea ce privește lucrările suplimentare avem deschiderea Ministerului Dezvoltării pentru a fi susținuți și din punct de vedere financiare”- Cristian Matei, primarul Municipiului Turda.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Turda din ianuarie 2017, municipiul se împrumuta pentru o refinanțare a unui credit și pentru a aloca 20 de milioane de lei lucrărilor de la Castrul Roman. Banii au fost reorientați ulterior spre alte investiții. În ultima ședință ordinară, Consiliul Local a aprobat un nou împrumut de 35 de milioane de lei, cu o tragere de 8 milioane pentru acest an. Politică și Putere i-a cerut primarului să precizeze dacă din suma de 8 milioane vor fi alocați bani pentru a acoperi lucrările curente de la Castrul Roman. În anul trecut administrația locală a avut întârzierei în plata antreprenorilor.

Telegondola va duce oamenii de la gară la hotel

Proiectul Telegondolei, care va uni aerian obiective din Turda se va extinde, a anunțat primarul Cristian Matei. Potrivit edilului Turzii, proiectul a fost îmbunătățit cu o linie ce va duce oamenii de la gară la hotel.

Primarul a fost întrebat care e stadiul acestui proiect și stadiul colaborării cu Consiliul Județean Cluj pntru realizarea telegondolei. Cristian Matei nu a formulat un răspuns clar în acest sens.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.