Prefectul de Cluj: Polițista decedată de Covid putea fi programată la vaccinare de către angajator

0
Tasnadi Prefect Cluj 112

Ioana Maria Valeria, din cadrul Poliției Locale Turda, decedată de Covid 19, avea dreptul să fie programată la vaccinare de către angajator sau personal, a anunțat Tasnádi Szilárd, prefectul județului Cluj. ”Se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal”, a anunțat prefectul, care a anunțat că DSP a deschis o anchetă.

Politică și Putere i-a solicitat Prefectului de Cluj, Tasnádi Szilárd un punct de vedere în calitatea sa de președinte al Comitetului de Județean pentru Situați de Urgență. Maria Valerio, referent în cadrul compartimentului de resurse umane al Poliției Local Turda a decedat după ce a făcut o formă severă de Covid. S-a infectat la locul de muncă și nu a fost programată pentru vaccinare deși anterior conducerea instituției le-a cerut angajaților să se înscrie pe o listă.

”Referitor la semnalarea dumneavoastră cu privire la situația din Turda, menționez faptul că am luat legătura cu conducerea DSP, aflând faptul că, numita V. I. – polițist local la Turda, s-a prezentat în data de 26.03 la Spitalul din Turda în stare severă. I s-a făcut un test rapid, fiind confirmată cu Covid, ulterior decedând. În acest moment există o anchetă la nivelul DSP, după finalizarea acesteia voi putea să vă ofer mai multe detalii. Pacienta la momentul confirmării cu Covid a fost introdusă în platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau altă ilegalitate. Se verifică dacă doamnei i s-a administrat vreo doză de vaccin sau nu, însă este cert faptul că doamna se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal. Dacă există vreun dubiu cu privire la vreo eroare pe linie internă, despre aceste aspecte pot oferi detalii cei din Primăria Turda sau conducerea Poliției Locale Turda”, a declarat Tasnádi Szilárd Prefectului de Cluj .

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.