Operatorul public de apă canal de la Turda a intervenit vineri, 2 aprilie, de dimineață pentru a vidanja subsolurile de bloc inundate de canalizare. Intervenția a fost confirmată de locatari ai blocului A1 de pe strada Baladei.
Compania de Apă Arieș i-a anunțat pe oameni că vor ajuta și la curățarea subsolurilor și rezolvarea defecțiunilor.
În cursul zilei de iei locuitorii din Turda, din zona Micro I au reclamant faptul că subsolurile unor blocuri au fost inundate cu apa din canalizare, după ce rețeaua de colectare a canalului s-a înfundat. Cetățenii au reclamat și faptul că au sesizat defecțiunea timp de trei zile dar operatorul public de apă nu a intervenit.
Relatarea Politică și Putere privind inundarea subsolurilor a stârnit reacția de nemulțumire a oamenilor. ”Să le fie rușine !Iau bani degeaba dacă nu ai cunoștințe stau cu căcatul în casă !Nici nu înregistrează defecțiunea!Am sunat la Compania de Apă că ne-a ieșit canalul buda în casă ne-au plasat de la unul la altul ,nu ei trebuie sa remedieze defecțiunea ,întrun cuvânt trebuie să ne găsim vidanjeră care este 250 de ron și om care să fie meseriaș să desfunde canalul! RUȘiNE! Mă pui femeie să caut meseriaș seara”, a comentat Vera Nemeth pe rețeaua Faceboo, în timp ce un alt turdean a relatat că operatorii de pe mașina de vindanjat așteaptă să fie mituiți ”Au o masina (vitanja ) echipata pentru acest gen de lucrari cu pompe , furtun pt desfundat țevi dar cand sunt chemați asteapta ciubuc si nici macar atunci nu-si fac lucrul pt care iau salar ca soar noi platin si canalul. Invoca tot felul de scuze , cum ca nu baga furtul cu presiune ca dacase acața ei ce se fac ,, vezi doamn ,, ca si cum ai zice ca sa nu mergi cu bicicleta ca daca i sare lanțul”, a scris Adrian Oprea. Un alt utilizator al rețelei Facebook a atras atenția că potrivit ”regulamentului de organizare si functionare al CAA, care exista pe site, trebuie sa aiba un program anual de curatare si intretinere al canalizarilor din oras, nu numai la nevoie”.