Politica la sat: Vinde suveniruri în zona în care tatal lui a votat interzicerea activităților comerciale

0
Lovas Pal

Lovász Pál (foto stânga) a susținut interzicerea comerțului în Cheile Turzii

Tatăl a votat interzicerea comerțului iar fiul vine de la gheretă suveniruri, așa poate fi descrisă situația în cazul unui consilier local din Mihai Viteazu (Cluj). Nu este însă vorba de o ilegalitate și nici nu e vorba de un abuz, e doar o situație ridicolă ce a apărut după ce funcționari din Primăria Mihai Viteazu i-au sfătuit prost pe consilierii locali.

Fiul consilierului local Lovász Pál (UDMR) a fost reclamat de localnici la Poliție, pe motiv că nu respectă o hotărâre de Consiliu Local pe care chiar și tatal lui a votat-o. Consiliul Local de la Mihai Viteazu a votat anterior interzicerea comerțului în Cheile Turzii.

Consilierul local spune că de fapt se respectă legea. ”Interzicea activităților comerciale s-a făcut numai pentru spațiile cu chioșcuri staționare. Fiul meu vine cu o rulotă care nu e staționară și nu e legată la curent. A venit Poliția și ne-a verificat, este autorizație de comerț valabilă ”, explică Lovász Pál. Acesta mai spune că el susține și revocarea hotărârii Consiliului Local care interzice comerțul în Cheile Turzii.

Consilierul local spune că și fiul lui a fost victima birocrației. A încercat să-și facă o afacere dar s-a lovit de aparatul birocratic al Primăriei atunci când a fost vorba de eliberarea autorizației. Lovász Pál explică motivul pentru care a votat inițial interzicerea comerțului în Cheile Turzii. Arhitectul comunei și secretarul Consiliului Local au dat asigurări că procedura este legală.

Președintele UDMR Mihai Viteazu, Lovász Pál a votat, alături de alți consilieri locali, pentru interzicerea temporară a comerțului în Cheile Turzii. Hotărârea Consiliului Local a fost una ilegală deoarece era un act normativ și nu fusese supus dezbaterii publice iar pe altă parte a fost un act care a vizat doar o serie de comercianți din comună și nu a fost o reglementare generală făcută prin modificarea Regulamentului de desfășurare a activității decomerț din comună. Prefectura Cluj s-a autosesizat că procedura de adoptare a actelor normative nu a fost respectată și a cerut revocarea hotărârii Consilului Local.

Neștiind exact ce anume votează, aleșii locali din Mihai Viteazu au ratat revocarea hcl-ului buclucaș. Inclusiv Lovász Pál s-a opus revocării.

În timp ce tatăl, consilier la Primărie interzicea comerțul în Cheile Turzii, fiul se ducea cu ghereta la vândut suveniruri exact în Chei.

”Se duce și stă pe acolo în stânga, prin zona pe unde se merge la cabana comunei”, confirmă un fost consilier local din Mihai Viteazu

Un alt ales local, de data aceasta în mandat spune că situația e de tot râsul. Ioan Balea (USR-Plus) poveștește cum au ratat consilierii locali revocarea actului considerat ilegal de către Prefectură. ”Practic nu au știut ce votează. Primarul a încercat să pună la vot proiectul de vreo trei-patru ori și tot a picat. Ulterior nu mai putea forța nota că oricum de votat se putea vota doar odată. Atunci, primarul Zeng a plecat acasă, nervos. A fost o harababură totală în coaliție, nu știau ce votează”, explică consilier Ioan Balea.

Ioan Balea mai spune că și situația consilierului UDMR e de râs. ”Mă sună lumea și râde. Tu ca politician ai interzis comerțul în Cheile Turzii și ai refuzat să schimbi hotârea iar fiul tău se duce cu rulota la vândut de suveniruri acolo dar de sancționat nu-l sancționează nimeni”

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.