Am cerut Primăriei Turda copii după Rapoartele Curții de Conturi. Documentele sunt ascunse de consilierii locali

0
Am Cerut Prim Riei Turda Copii Dup Rapoartele Cur Ii De Conturi Documentele Sunt Ascunse De Consilierii Locali

Politică și Putere a solicitat în această dimineață atât Primăriei Turda cât și Companiei de Apă Arieș și Domeniului Public SA, copii după rapoartele de audit ale Curții de Conturi pentru anii 2017-2019.

În trecut, autoritățile publice au refuzat să facă publice aceste documente.

Misiunile anuale de audit ale Curții de Conturi verifică conturile bugetelor locale sau ale companiilor publice dar și modalitatea de administrare a patrimoniului public și privat al localităților și companiilor publice.

Raportul anual cuprinde observaţiile Curţii de Conturi asupra conturilor de execuţie a bugetelor supuse controlului său; concluziile degajate din controalele efectuate la regii autonome, societăţi cu capital integral sau majoritar de stat. Rapoartele de audit cuprind încălcările de lege constatate şi măsurile de tragere la răspundere luate; alte aspecte pe care Curtea le consideră necesare.

Potrivit legii, rapoartele anuale referitoare la finanţele publice locale sunt înaintate de către camerele de conturi judeţene autorităţilor publice deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale.

În ultimii ani, administrația locală de la Turda nu a mai prezentat Consiliului Local rapoartele anuale referitoare la finanțele publice locale.

Potrivit Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, autoritățile trebuie să comunice informațiile de regulă în 10 zile sau maximum 30 de zile dacă informația e dificil de identificat. Refuzul justificat de a comunica informații trebuie comunicat în termen de 5 zile de la trimiterea unei cereri.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.