Consilierii PNL au respins o inițiativă de transparentizare a administrației locale din Turda

0
Consilierii Pnl Au Respins O Ini Iativ De Transparentizare A Administra Iei Locale Din Turda

Un amendament al consilierei Gabriela Blăniță (USR-Plus) prin care sedințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local să fie accesibile pe internet a fost respins de consilierii PNL.

Propunerea a fost făcută în ședința ordinară a Consiliului Local Turda, din 25 martie, în cadrul discuțiilor privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local.

Gabriela Blăniță a cerut completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local cu prevederea că ședințele comisiilor de specialitate să fie publice în aceleași condiții precum ședințele de Consiliu Local. Secretarul Municipiului Turda, Elena Mărginean a apreciat că propunerea nu este oportună deoarece presupune ca Municipiul Turda să achiziționeze mai multe platforme de transmitere a ședințelor. Mărginean a mai apreciat că măsura de transparentizare nu poate fi realizată dacă ședințele de comisie de desfășoară simultan. PMP a susținut inițiativa USR-Plus iar consilierul Emil Moldovan a susținut că nu e necesară achiziția de noi platforme informatice. ”Transmisia se poate face pe Zoom sau Webex iar președintele comisiei poate transmite link-ul persoanelor interesate”, a apreciat consilierul Emil Moldovan.

Propunerea USR-Plus de transparentizare a activității comisiilor de specialitate a Consiliului Local a fost respinsă de alianța PNL-UDMR din Consiliul Local Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.