Turda va avea farmacii de gardă după ce un consilier USR-Plus a cerut acest lucru

0
Turda Va Avea Farmacii De Gard Dup Ce Un Consilier Usr Plus A Cerut Acest Lucru

Colegiul Farmaciștilor Cluj a anunțat că a început demersurile pentru identficarea farmaciilor din Turda care pot asigura program de gardă pe timp de noapte.

Decizia a fost anunțată după ce consilierul local Gabriela Blăniță s-a adresat colegiului cu o solicitare prin care cerea reglementarea programului farmaciilor din Turda. Potrivit Legii Farmaciei, Colegiul Farmacistilor este instituția care stabileșe cu farmaciile programul de gardă iar farmaciile comunitare aflate în contract cu casa de asigurări de sănătate sunt obligate să asigure prin rotație un program non stop în farmacii.

Gabriela Blăniță a cerut inițial Primăriei Turda să se implice în rezolvarea acestei probleme dar a fost ironizată de consilierii puterii. Consilierul PNL Radu Sima a apreciat că farmaciile nu pot fi obligate să asigure program de gardă deoarece sunt firme private ce funcționează exclusiv pentru profit.

În alte orașe din România, municipalitățile anunță pe paginile proprii de Facebook care este programul farmaciilor de gardă în orașele lor.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.