Un nou scandal la Sticla Arieşul Turda . Afacere tată-fiu în fotbalul turdean

0
07 Big

Zeci de mii de lei au fost plătiți de ACS Sticla Arieşul Turda , club condus în trecut de Gicu Tothezan către FC Sportline, unde este președinte fiul celui dintâi. Banii ar fi fost plătiți pentru închirierea terenului de peste Arieș, un teren pe care FC Sport Line l-a primit cu titlu gratuit de la Consiliul Local Turda.

Informația a fost menționată de consilierul local PMP Kolozsi Atilla și confimată de un fost oficial al clubului de fotbal.

Surse fotbalistice vorbesc despre o sumă de peste 20.000 de lei transferați prin această închiriere de la clubul de fotbal cu capital public spre clubul privat.

Afacerea privind închirierea terenului administrat Sport Line către Sticla Arieşul Turda a fost menționată prima dată în mod public în ședința Adunării Generale din luna decembrie la care au participat peste 10 persoane.

Remarca că au existat transferuri de bani între clubul de fotbal finanțat din fonduri publice și clubul privat a aparținut avocatului Călin Budișan. Acesta a descris în ședința din decembrie, în mod vag o afacere tată-fiu. Gicu Totheazan fostul președinte al Sticla Arieșul Turda ar fi plătit pentru închiriere către clubul condus de fiul său. Discuția a fost la finalul AGA, la Diverse.

Reprezentanții Consiliului Local, consilierii locali Paul Năstase și Nemeș Arpad au asistat la discuții. Ulterior nu a exista o poziție oficială a acestora în plenul Consiliului Local.

Afacerea are deocamdată doar implicații morale. În septembrie 2012,Consiliul Local Turda aproba area in folosinta a unei bazei sportive in suprafata de 1,3635 ha, cuprinsa din punct de vedere cadastral in CF 54133, catre Clubul Sportiv Sport Line Turda, pe o perioada de 20 ani. Nefiind vorba de o concesiune nu există vreo interdicția legală ca Sport Line să închirieze terenul unor terți. Rămâne doar controversa legată de faptul că e vorba de o afacere tată-fiu.

Contactat telefonic, avocatul Călin Budișan a evitat să comenteze direct situația și a spus că așteaptă rezultatele auditului contabil. ”Știu ca avocat ce înseamnă astfel de tranzacții, dar tot ca avocat nu vreau să fac comentarii până când un contabil nu se pronunță. Aștept expertiza contabilă, rezultarul auditului. De ce nu-l întrebați pe Totheazan ce e cu aceste închirieri?”, a comentat Călin Budișan.

Budișan a recunoscut însă că nu știe când se va finaliza auditul contabil și că acest aspect depinde de Primăria Turda. ”Întrebați-i pe cei care au cerut auditul”, a mai adăugat avocatul.

Autoritățile publice locale continuă să păstreze tăcerea cu privire la situația de la clubul de fotbal, fapt care lasă loc speculațiilor.

Până la această dată nu s-a clarificat public care e situația financiară a clubului și nu există detalii oficiale că ar exista operațiuni financiare ilegale.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.