Women In The Light of Science este titlul proiectului eTwinning în care Școala Gimnazială “Andrei Șaguna” este parteneră cu alte 9 școli, din Turcia. În această perioadă, în care școala se desfășoară online, proiectele eTwinning reprezintă o modalitate atractivă și interesantă de a dezvolta noi competențe. Platforma etwinning.net este o comunitate pe internet a şcolilor din Europa, reunind peste 654.000 de cadre didactice din peste 205.000 de şcoli.
Patru din elevii clasei a VIII-a A: Dan C., Denisa S., Maria M. și Vivian D., coordonați de pofesoara Gabriela Mureșan, s-au implicat și au aflat lucruri noi despre viața și munca femeilor care servesc știința, despre importanța și rolul femeilor în societatea umană. Femeile de știință alese și prezentate de ei au fost: Ana Aslan – inventatoarea Gerovital, Maria Cuțarida Crătunescu – prima femeie doctor din România, Mary Somerville, matematician și astronom scoțian, prima femeie membră a Royal Astronomical Society din Londra și Virginia Andreescu Haret, prima femeie arhitect din România.
”Pe parcursul proiectului elevii și-au dezvoltat competențe STEM (competențe în științe, tehnologii, inginerie și matematică), competențe legate de comprehensiune a textului, de selectarea și sistematizarea informațiilor, competențe sociale și etice legate de respectarea drepturilor, competențe de comunicare într-o limbă străină, de lucru în cadrul unei echipe. Produsele realizate în cadrul proiectului au fost: eseuri, desene, postere, video-uri, cărți în format electronic care au ca temă femeile de știință care au contribuit în mod esențial la dezvoltarea științei, tehnologiei și a domeniilor conexe”, a explicat profesoara Gabriela Mureșan.