Locuitorii de pe strada Panait Cerna sunt diperați de noroaiele de pe stradă și reclamă ritmul lent de lucrări în proiectul de reabilitare a rețelelor de apă canal.
Oamenii spun că municipalitatea ar trebui să repare strada. Supervizorul lucrărilor, firma Epitsa care asigură și dirigenția de șantier refuză să explice dacă a asigura supervizarea lucrărilor și cum.
Constructorul ar fi avut obligația să readucă strada la starea inițială – chiar dacă asta însemna să aducă doar balast și să taseze terenul. ”Măcar să curețe noroiul cu o lamă”, spune un locuitor de pe stradă. Omul povestește că strada a fost blocată pe durata mai multor luni.
Strada Panait Cerna a fost blocată mai bine de două luni iar acum e îngropată în noroaie. Situația e la fel pe str. Turturelelor și pe porțiuni de pe strada Agriculturii. Lucrările de reabilitare a proiectului de apă canal sunt făcut de Hidroconstrucția Cluj dar supervizarea proiectului este asigurară de firma Eptisa . Oamenii spun că lucrările de pe Panait Cerna au fost haotice și întârziate.
Povestea lucrărilor de pe Panait Cerna a început în ultima săptămână de campanie electorală. Atunci au demarat lucrările la rețeaua de apă canal dar numai pentru o zi, acea zi în care contracanditații primarului Cristian Matei erau în campanie de stradă. A doua zi lucrările s-au oprit. De la mijlocul lui septembrie, adică după aprope 100 de zile, pe stradă încă se lucrează
Firma Eptisa care trebuie să asigure supravegherea lucrărilor refuză să dea relații cu privire la obligația de a readuce strada la starea inițială. ”Vă rog să vă adresați Companiei de Apă Arieș”, spune Doriana Dinea, asistent de proiect Eptisa, la birourile din Cluj ale companiei.
Compania de Apă Arieș nu are însă cum să intervină. Singurii care pot rezolva problema sunt constructorii și Primăria Turda care e de fapt administratorul drumului. Doar administratorul drumului poate cere oficial reabilitarea acestuia.
În Primăria Turda este însă liniște pe acest subiect. Primarul e socrul directorului Companiei de Apă.
În plus, la capătul străzii Panait Cerna au început să depoziteze deșeuri din construcții. Provid de pe strada Libertății, spun locuitorii din zonă, care s-au pus pe urmărit bascule. ”E o basculă cu galben, am văzut-o cum cară de pe Libertății”, spune un om .
De regulă cetățenii primesc amenzi dacă au depozite de deșeuri sau materiale de construcții neautorizate în fața caselor. Lângă podul de pe variantă, constructorii ce lucrează pentru Primărie fac însă ce vor.
Turda e îngropată în noroaie iar autoritățile tac. Situația a fost salvată pentru câteva zile de ninsoare.
Odată cu cu topirea zăpezii vine și dezastrul.