Primăria Turda a întârziat cu salariile asistenților persoanelor cu handicap

0
Prim Ria Turda A Nt Rziat Cu Salariile Asisten Ilor Persoanelor Cu Handicap

”Sunt banii medicamente și tratamente”, explică un asistent personal care este indignat de faptul că autoritățile locale nu iau în calcul că banii de salarii au o destinație importantă, se cheltuie pe medicamente și tratamente.

Primăria Turda a întârziat cu plata salariilor pentru asistenții persoanelor cu dizabilități care erau virate întotdeauna în data de 11 a lunii.

Desi întârzierea nu e mare, asistenții personali au intrat în panică, deoarece se bazau pe salariile virate din bugetul primăriei. Salariile sunt pentru luna decembrie și ar fi trebuit să fie prevăzute în bugetul orașului pentru anul 2020.

”Întotdeauna plăteau în 11 ale lunii, ne bazăm pe banii aceștia. Nu se gândesc că ne trebuie bani pentru medicamente, și controale la medici la Cluj”, explică o femeie ce are grijă de o persoană imobilizată la pat. Recent a cheltuit 1600 de lei pentru antibiotice necesare unui tratament.

Persoana adultă cu handicap grav are dreptul la un asistent personal. Pe perioada îngrijirii şi protecţiei persoanei cu handicap grav, pe baza contractului individual de muncă, asistentul personal are un salariu stabilit potrivit prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Salariul de baza pentru asistentul personal cu gradatia 0 al adultului cu handicap grav este de 2.230 lei brut, respectiv 1.346 lei net, cu o serie de majorări ce au survenit după 1 ianuarie 2020.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.