Judecătorii au încuviințat executarea silită a Primăriei Turda

0
18816139_1522057664533634_1520637260_n
Iunie, 2017. Locuitorii cartierului Primăverii cer Consiliului Local să respingă înființarea unui cimitir lângă casele lor. Au fost ignorați dar au câștigat lupta în instanță, doi ani mai târziu

Tinelia Todea, Sorin Oneț și Călin Zăhan sunt trei turdeni care execută silit Primăria Turda pentru daune morale de 24.000 de lei.

Cei trei, alături de alți 17 locuitori din Cartierul Primăverii, au dat în judecată Municipiul Turda care -prin Consilul local și Primăria Turda- a avizat și a aprobat înființarea unui cimitir lângă casele din cartier.

În 5 noiembrie, judecătorii au aprobat executarea silită a Primăriei Turda pentru suma de 24.000 de lei

”Cine ar vrea să-și bea cafeaua în fiecare dimineață, pe terasa casei, privind morminte și cruci?”, a fost întrebarea pe care 20 de turdeni au pus-o Consiliului Local al Municipiului Turda în iunie 2017. Consilierii locali trebuiau să se pronunțe cu privire la aprobarea unui Plan Urbanistic General de edificare a unui cimitir privat în cartierul Primăverii, lângă casele oamenilor.

Cetățenii au atras atenția atunci că documentația de urbanism era realizată cu date false iar legea nu era respectată.

Proiectul de înființare a cimitirului era elaborat la inițiativa primarului Cristian Matei iar beneficiarii erau Biserica Ortodoxă și un vechi partener de afaceri al primarului, avocatul Ucu Faur.

Cetățenii din cartierul Primăverii s-au adresat consilierilor locali ai municipiului Turda, aleșii locali i-au lăsat pe oameni să vorbească dar nu au ascultat ce spun.

Consiliul Local alături de funcționari din municipiul Turda au hotărât în final în mod abuziv, în defavoarea oamenilor.

Autoritățile locale au căutat să găsească o soluție ca să evite să fie trase la răspundere în mod direct. La propunerea consilierului local Doru Anca au decis ca hotărârea de aprobare a PUZ-ului pentru cimitir să fie luată prin vot secret. Ascunsi sub votul secret, consilierii locali ai Municipiului Turda au votat pentru înființarea cimitirului.

Consilierii PNL s-au abținut de la vot și deliberări constantând că proiectul de hotărâre este ilegal.

Doi ani mai târziu, judecătorii au dispus anularea HCL nr.251/2017 privind aprobarea PUZ şi RLU aferent amenajare cimitir în mun.Turda, str.Ion Agârbiceanu f.n. emisă de Consiliul local al mun.Turda. Instanța a obligat Municipiul Turda la plata daunelor morale de 24.000 de lei și 2450 lei cheltuieli de judecată în favoarea a trei reclamanți.

Cei 24.000 de lei, daune morale plătiți din bugetul municipiului Turda ar trebui să fie recuperați de la consilierii locali care au votat abuziv. O parte dintre aceștia, ce erau atunci la PSD sunt acum la PNL. Iau hotărâri exact ca iunie 2017, fără să le pese de consecințe.

Vor demara autoritățile locale de la Turda procedura de recuperare a sumelor plătite din bugetul local sub formă de despăgubiri sau e nevoie de alte procese și plângeri penale?

Cine ar trebui să plătească pentru daunele morale, din procesele pierdute de Primăria Turda?

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.