Cristian Matei, prezentat în campaniile politice drept un manager de succes, este convis că datoriile unui srl se pierd, se dizolvă.
În ședința ordinară a Consiliului Local din luna decembrie, primarul a fost interpelat de către consilierul local PNL, dr Igor Cojocaru cu privire la datoriile pe care le are srl-ul care a administrat pădurea Turzii.
Confuz, primarul nu a priceput întrebarea din prima și a crezut că întrebarea se referă la un trasfer al obliațiilor fiscale de la srl la noua regie silvică ce a fi inființată.
Datoriile se pierd, se dizvolvă, a perorat primarul Turzii.
Consiliul Local Turda a aprobat înființarea unei regii silvice care să preia în administrare cele 700 de hectare de pădure ale municipiului. Anterior fondul forestier a fost administrat ilegal de un srl.
Autoritățile locale de la Turda vor să ascundă modul în care s-a administrat pădurea orașului în ultimii 20 de ani și pregătesc procedură de transfer al fondului forestieri fără nicio verificare serioasă.
Cristian Matei nu este la primul derapaj pe teme economice. În urmă cu un an a apreciat că bugetarii- printre care doctorii și profesorii nu produc plusvaloare. ”Foarte multă lume își spune liberali și încă unii se lovesc cu cărămida în piept că ei sunt urmași ai Brătienilor când ei toată viața au stat la un salariu de stat și nu au adus o plusvaloare pentru nimeni poate nici pentru ei, dar au stat la un salar la mila statului să-și câștige existența”, aprecia primarul Turzii în februarie 2020. Printre cei care ”stau la mila statului” se numără și profesorii dar și medicii și asistentele, despre care edilul șef al Turzii crede că nu produc plusvaloare.