Cristian Pârvulescu : PSD nu se poate alia cu AUR. Ar fi pentru prima dată când socialiștii și fasciștii guvenează împreună

0
Cristian P Rvulescu Psd Nu Se Poate Alia Cu Aur Ar Fi Pentru Prima Dat C Nd Sociali Tii I Fasci Tii Guveneaz Mpreun

”PSD nu se poate alia cu AUR, ar fi prima dată când socialiștii și fasciștii guvenrează împreună, iar AUR asta este, un partid neo-fascist, neo-legionar”, a apreciat astăzi, profesorul Cristian Pârvulescu într-o intervenție la DIGI TV.

”Imaginați-vă un guvern cu Rafila, prim ministru și cu membri în guvern care cred că vaccinul e periculos”, a adăugat profesorul de științe politice. Pârvulescu a explicat că o coabitare politică între PSD și AUR este exclusă și pentru faptul că socialiștii europeni nu vor permite acest lucru.

PNL poate forma guvernul dar USR -PLUS are ”potențialul de negociere”

Partidul Național Liberal este cel care poate forma guvernul în alianță cu USR-PLUS și UDRM, mai crede analistul politic care a menționat că USR- PLUS are ceea ce se cheamă potențial de negociere. Termenul a fost descris de profesorul de științe politice Giovanni Sartori care-l denumea potențial de coaliție. Termentul a fost tradus în România, în cărțile de specialitate drept potențial de negociere și descrie capacitatea unui partid politic de a juca rolul decisiv în formarea unui guvern. Cristian Pârvulescu crede că USR-PLUS are acest rol decisiv și va primi ministere cheie, dar nu va putea cere primul ministru.

USR-PLUS atacat de formatorii de opinie de la PNL

Începând de ieri USR este atacat de formatorii de opinie ai PNL iar presiunea este aceea că formațiunea politică clasată pe locul trei nu poate formula pretenții majore și trebuie să accepte guvernarea cu orice preț.

Presiunile mediatice au venit inclusiv din partea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan care a transmis că PNL va păstra ministerele cheie, cel al Apărăii, Justiției, de Finanțe, și Dezvoltare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.