Compania de Apă acuzată că încalcă regimul de protecție a surselor de apă

0
3a63df84 44e1 4290 91e2 98f153d56428

Compania de Apă este acuzată că încalcă regimul de protecție a surselor de apă prin faptul că a permis o organizare de șantier în imediata apropiere a unor puțuri, pe str. Bogata fn.

Informația nu a fost confirmată oficial de operatorul de apă a refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

Surse din cadrul Companiei de Apă spun însă că organizarea de șantier are aprobările necesare iar regimul de protecție a surselor de apă nu a fost încălcat.

Potrivit legii, puțurile ar trebui să aibă o zonă de protecție sanitară de 10 metri circular, în condițiile în care e vorba de foraje de adâncime. ”Am văzut că se plimbă pe acolo cu tot felul de utilaje și depozitat tot felul de materiale lângă un puț”, spune un turdean care a trimis fotografii cu organizarea de șantier din incinta Companiei de Apă Arieș, de pe strada Bogata.

512359a9 47b9 4601 B88f B5e2e89444b5

Legea prevede zone de protecție pentru a preveni contaminarea surselor de apă și în cazul activităților industriale sau de servicii în care se lucrează cu gudroane, petrol și reziduri de petrol, uleiuri și combustibili lichizi.

CAA a refuzat să explice oficial dacă regimul de proecție a surselor de apă este încălcat, surse din cadrul operatorului de apă explică că organizarea de șantier are aprobare. Șantierul este făcut tocmai pentru reabilitarea surselor de apă prin proiectul de investiții european.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.