Moment istoric. Parlamentarii USR stau la coadă să-și dea demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale

0
Moment Istoric Parlamentarii Usr Stau La Coad S I Dea Demisia Pentru A Nu Beneficia De Pensii Speciale

Parlamentarii USR demisionează în bloc la Parlamentul României pentru a nu beneficia de pensii speciale. USR a cerut covocarea plenului reunit al Parlamentului- Camera Deputaților și Senatul în ședință comună pentru a abroga complet legea pensiilor speciale.

Demisiile parlamentarilor USR devin efective cu data de 18 decembrie, au anunțat anterior cei din USR.

Parlamentarii de la USR au făcut un moment istoric în Parlament și au stat la coadă pentru a demisiona, refuzând pensia specială. Este pentru prima dată în istoria Parlamentului României când un grup politic demisionează pentru a renunța la niște privilegii pe care românii le consideră imorale.

În plus, cei de la USR au cerut convocarea plenului reunit pentru 25 noiembrie, o ședință în care pensiile speciale să fie abrobate.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 28 ianuarie, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, în sesiune extraordinară, proiectul de lege prin care se elimină pensiile speciale. Ulterior, pe 6 mai, Curtea Constituională a admis obiecțiile de neconstituționalitate ale Curții Supreme și Avocatului Poporului şi a constatat că legea de abrogare a pensiilor speciale este neconstituţională.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.