Subprefectul Gyorke Zoltan a obținut în instanță amendarea primul ministru Ludovic Orban

0
Unnamed 2

Noul subprefect al județului Cluj, Gyorke Zoltan a fost numit în funcție ieri, printr-o hotărâre de guvern.

Acesta a mai îndeplinit în trecut această funcție și a fost înlocuit din post în două cazuri, în condiții considerate de către instanță drept abuzive.

Specialistul în administraţie publică Gyorke Zoltan a câştigat procesul cu Guvernul României, în iulie 2020. A mai câştigat un proces de numire în funcţia de subprefect şi în mandatul premierului Victor Ponta.

Deși a câștigat dreptul de a fi renumit în post în iulie 2020, premierul Ludovic Orban nu a pus în aplicare sentința judecătorească, motiv pentru care Györke a deschis un proces nou.

În 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cerereași a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanța a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a lui Gyorke Zolt în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentința Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curții de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020.

La câteva ore de la pronunțarea sentinței, Ludovic Orban a semnat hotărârea de guvern de renumire a lui Gyore Zoltan în funcția de subprefect.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.