Focar activ la Centrul de Vârstinici din Dezmir. 42 de rezidenți sunt infectați

0

Autoritățile județene au anunțat infectarea a 42 de vârstnici de la centrul social de la Dezmir. Vârstnicii depistați pozitiv au vârste în 68 și 92 de ani și au fost transportați la spitalelel de specialitate din Cluj, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

”Din 54 de persoane testate, 49 sunt pozitive, din acestea e vorba de 42 de rezidenți cu vârste cuprinse între 4 68 și 92 de ani”, a precizat prefectul. Activitatea centrului a fost suspendată pentru dezinfecție urmând ca rezindeții care sunt stabili medical să se întoarcă la centrul pentru vârstnici pentru a nu bloca locurile din spital. Focarul a fost descoperit după testarea unui bolnav din personalul de îngrijie a centrului.

Centrul de vârstnici de la Dezmir nu este prima insitutie socială. În urmă cu câteva luni la Centrul de vârstnici de la Țaga au fost înregistrate peste 50 de cazuri.

Prefectul a mai anunțat că dacă situația se impune, autoritățile vor deschide o a doua secție ATI la Spitatul de Boli Infecțioase. Mircea Abrudean a atras atenția că numărul de cazuri este în creștere la Cluj, o situație îngriorătoare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.