Consiliul Judeţean Alba începe lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ 103E, pe tronsonul ce face legătura între DN1, Gîrbova de Jos şi Gîrbova de Sus, zona Aiud. Investiţia totală este în valoare de 8,6 milioane lei, iar durata lucrărilor de un an.

DJ 103 E se află pe teritoriul administrativ al municipiului Aiud și asigură legătura localităților Gîrbova de Jos, Gîrbovița și Gîrbova de Sus cu DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 9,390 km, din punct de vedere al structurii rutiere drumul este pietruit între km 0+000 – 7+540, iar restul de 1,850 km este de pământ.

În prezent, pe drumul respectiv se poate circula doar cu viteză redusă, din cauza gropilor, lipsei unor sisteme de scurgere a apelor pluviale atât de pe partea carosabilă, cât și din zona drumului (șanțuri și podețe colmatate sau subdimensionate) și în special a lipsei unei suprafețe de rulare rezistentă la acțiunea factorilor climatici.

Astfel, este vizată modernizarea tronsonului de drum poziționat între km 0+000 – km 7+675, respectiv de la intersecția cu drumul național DN1 până în localitatea Gârbova de Sus, pentru care a fost întocmită documentaţia tehnico-economică faza Studiul de fezabilitate.

Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate s-a propus modernizarea sectorului de drum de 7,67 km, prin realizarea unei structuri rutiere elastice din mixturi asfaltice, colectarea și dirijarea apelor de suprafață prin realizarea de rigole, șanțuri și podețe precum și semnalizarea corespunzătoare.

Acostamentele vor avea structura rutiera din piatră spartă împănată în grosime de 10 cm, dispusă pe umplutură de balast cu grosimea de 20 cm. Scurgerea apelor se va asigura prin realizarea de şanţuri pereate 1:1-2:3 cu fundul de 30 cm, sanțuri reprofilate de pământ și rigole carosabile ranforsate.

Conform devizului general elaborat, valoarea totală a investiției este de 8.628.505,27 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcţii-montaj 7.580.389,50 lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a investiției este estimată la 12 luni.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.