Număr mare de infecţii respiratorii la urgenţe. Nu e epidemie, asigură autorităţile

0
Num R Mare De Infec Ii Respiratorii La Urgen E Nu E Epidemie Asigur Autorit Ile

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, se confruntă în această perioadă cu un număr din ce în ce mai ridicat de cazuri de pacienți diagnosticați cu infecții respiratorii, și nu numai.

Potrivit unui comunicat din partea Consiliului Judeţean Cluj, numărul bolnavilor cu infecții respiratorii care s-au adresat Camerei de Gardă a instituției sanitare clujene în zilele de 9, 10 și 11 februarie a fost, în medie, de 95 de persoane consultate zilnic, cu aproximativ 26% mai mult comparativ cu finalul lunii ianuarie când la Camera de Gardă se înregistrau circa 75 de cazuri în fiecare zi.

În ceea ce privește ziua de luni, 12 februarie, numărul pacienților consultați a ajuns la 99, dintre care 26 au și fost internați. În acest fel, numărul bolnavilor cu infecții respiratorii internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj a ajuns la 182.

”Nu vorbim de o evoluţie epidemică, numărul cazurilor de gripă confirmate cu laboratorul fiind de 5, dintre care 1 deces confirmat cu virus gripal. Situaţia se înscrie în evoluţia aşteptată, cu precizarea că debutul a fost cu 2-3 săptămâni mai târziu a sezonului gripal”, a explicat directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Cluj, dr. Mihai Moisescu.

Direcţia de Sănătate Publică a transmis şi un tabel cu situaţia comparativă privind virozele şi gripa în actualul sezon din anii 2017 şi 2018.

Situaţia morbidităţii prin viroze respiratorii, pneumonii şi gripă se poate accesa de pe site-ul instituţiei www.dspcluj.ro , pagina principală BOLI TRANSMISIBILE, MONITORIZAREA VIROZELOR RESPIRATORII.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.