Chirurgul clujean Constantin Ciuce, fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ‘Iuliu Haţieganu’, a anunţat că şi-a dat demisia din Senatul universităţii, el motivând că nu este de acord cu faptul că actualul rector, Alexandru Irimie, nu şi-a retras semnătura de pe scrisoarea celor 45 de rectori, de susţinere a numirii lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei.

În postarea făcută miercuri, pe o reţea de socializare, Constantin Ciuce afirmă că sănătatea şi educaţia ar trebui să fie parte integrantă a siguranţei naţionale, deasupra intereselor de partid, întrucât sunt elemente cheie ale viitorului unei naţiuni.

“În acest context, universităţile ar trebui să fie conduse de către oameni care nu sunt doar profesionişti recunoscuţi, ci şi vizionari şi responsabili privind viitorul şcolii şi drumul adevărat pe care aşează generaţiile actuale de studenţi. (…) Scrisoarea de susţinere, semnată de către rectorii universităţilor din ţară pentru actualul ministru al Educaţiei, este inacceptabilă ca mesaj pentru prezentul şi viitorul unor universităţi care se proclamă europene şi, în primul rând, pentru valorile pe care ar trebui să le promoveze în mediul universitar şi în societate. Întrucât rectorul UMF ‘Iuliu Haţieganu’ nu şi-a retras semnătura de pe scrisoarea menţionată, mi-am depus demisia din Senatul universităţii”, se arată în textul postat de Constantin Ciuce.

Constantin Ciuce este în prezent medic chirurg la Clinica de Chirurgie nr. 1 din Cluj-Napoca. El a fost rector al UMF Cluj-Napoca în perioada 2008 – 2012 şi apoi membru al Senatului universităţii, din anul 2012 până în prezent.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.