Las Fierbinți la Ceanu Mic. Dezbatere publică după metoda, ”dacă nu-i convingi, obosește-i„

0
C19c4363 0f5e 4e9b 8cbd 367f98979025

O dezbatere publică, organizată duminică, 3 martie, în Ceanul Mic (com Tureni) s-a transformat într-un monolog al autoritiăților locale.

Evenimentul a fost programat la casa de cultură din sat și avea două părți. Prima era o prezentare a activității administrației locale  iar a doua pare era un moment folcloric.

Dezbaterea publică a devenit în scurt moment un monolog al primăriței Dana Mănăilă, pe principiul „dacă nu-i convingi, obosesește-i”.  Primărița a vorbit aproape non stop și peste cetățenii ce doreau să intervină sau să pună întrebări. Când Mănăilă a obosit a fost dublată de viceprimărița din comună. ”Să fim civilizați, că nu suntem infractori”, a răbufnit la un moment dat viceprimărița Ileana Colosvari.  

La eveniment au fost prezenți și consilieri locali din Opoziției care au susținut că intervențiile primăriței Mănăilă sunt presărate cu Minciuni. Consilierul local Andrei Iozon a precizat că declarațiile și susținerile Danei Mănăilă au scop electoral și oamenii din Ceanul Mic sunt mințițiți.  ”Le tot spune că nu se poate face iluminatul public de la Ceanu Mic la drumul european că drumul este drum județean. Poate foarte bine să fie preluat în domeniul public al comunei. Disigur e mai ușor să modernizezi drumurile privaților din bani publici, decât să faci apa și iluminatul pentru oameni”, explică consilierul Andrei Iozon.

Cea mai serioasă problemă de la Ceanu Mic, care a fost discutată e problema apei potabile. Mănăilă a susținut că dacă 50 de persoane din sat vor să se racordeze la rețeaua de apă potabilă, aceasta poate fi pornită chiar dacă nu există rețea de canalizare funcțională. Mănăilă nu a fost prea explicită unde anume se poate duce apa uzată și cine răspunde instituțional pentru racordarea la o rețea de apă potabilă a unui sat care nu are canalizarea funcțională.

Oamenii din Ceanu Mic spun că poveștile primăriței din Tureni sunt povești electorale și că Dana Mănăilă revine periodic în momente electorale ca să-i convingă să o voteze.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.