Viceprimărița Pîrlea, acuzată că a falsificat documente pentru fratele ei. Procurorii anunță că nu există vreo cercetare penală pe numele Danielei Pîrlea

0
Viceprim Ri A P Rlea Acuzat C A Falsificat Documente Pentru Fratele Ei Procurorii Anun C Nu Exist Vreo Cercetare Penal Pe Numele Danielei P Rlea

Viceprimărița Daniela Pîrlea a fost acuzată astăzi, printr-un e-mail anonim transmis presei locale, de faptul că ar fi falsificat dosarul în baza căruia fratele ei, Olteanu Dan Ioan ar fi solicitat și ar fi obținut atribuirea unei locuințe sociale și atribuirea unei locuințe din fondul locativ al Municipiului Turda.

Atribuirea s-a făcut în condițiile în care Olteanu Dan ar fi obținut 57 de puncte pe listele de acordare a locuințelor.

Viceprimărița Daniela Pârlea nu a formulat un punct de vedere până la publicarea articolului. Pe numărul de telefon al Primăriei Turda nu a fost posibilă contactarea acesteia -centralista a refuzat să facă legătura la cabinetul viceprimarului-   iar la mesajele de pe mobil, Daniela Pîrlea nu a răspuns.

Pirlea
Potrivit unei declarații proprii, fratele viceprimăriței Pîrlea stă cu părinții și nu are venit nici el, nici soția lui deși au doi copii minori în întreținere

Surse din Primăria Turda au transmis îm urmă cu o săptămână, către Politică și Putere,  că un scandal administrativ ar urma să izbucnească după ce un funcționar public ar fi copiat dosarul de acordare a locuințelor al fratelui viceprimarului Municipiului Turda. ”Acesta e ca un elefant în încăpere”, comenta atunci sursa din Primăria Turda.

Politică și Putere a solicitat Parchetelor competente să clarifice dacă viceprimarul Municipiului Turda, Daniela Pîrlea face obiectul vreunei cercetări penale

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda nu are vreo cercetare penală care să se refere la numita Daniela Pîrlea, a confirmat procurorul Octav Rusu, purtător de cuvânt. Potrivit Compartimentuli de informare al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj la data de 13 februarie nu aveau în lucru  vreo cercetare penală pe numele viceprimăriței de la Turda.

Pe ordinea de zi a ședinței de CL Turda din 28.12.2023 a fost introdus suplimentar proiectul punctul 7.1 PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea listelor de priorități pe anul 2024 pentru repartizarea locuințelor sociale și a locuințelor din fondul locativ de stat, altele decât cele sociale. Ei bine, proiectul respectiv are la bază o listă stabilită de Comisia de locuințe sociale din Primăria Turda, a cărei președinte este viceprimarul, Daniela Pîrlea. De ce este foarte important acest aspect? Fratele Danielei Pîrlea, Oltean Dan Ioan, este unul dintre beneficiari, propus pe număr eligibil pe lista respectivă. Din acest motiv, înainte de dezbaterea și aprobarea proiectului, Daniela Pîrlea a declarat că se abține de la dezbatere și vot, dar ilegalitatea tot a fost comisă. De ce ? TOATE documentele din spatele solicitării de atribuire locuință socială au fost completate și semnate, în fals, de Daniela Pîrlea. Documentele și semnăturile olografe dovedesc tot”, se arată într-un email trimis de un presupus Tristan Ionescu.

E-mailul conține extrase complete din dosarul lui Oltean Dan Ioan inclusiv declarații ale soției sale care susțin că cei doi nu au venit și locuiesc cu părinții.

Conținutul e-mailului indică faptul că expeditorul a avut acces complet la dosarul fratelui viceprimăriței Daniela Pîrlea, putând fi un funcționar din Primăria Turda.

Surse independente din administrația locală a confirmat faptul că Danieal Pîrlea a participat la lucrările Comisiei de Analiză a dosarelor și a semnat procesul verbal al ședinței comisiei fără a înștiința membrii comisiei că fratele ei se află pe liste sau că se află într-o situație de conflict de interese, așa cum a procedat în ședința Consiliului Local. Din această perspectivă, Danielei Pîrlea i se poate reproșa încălcarea regimului privind conflictul de interese căci a participat la decizii care îi avantajau fratele.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda au confirmat pentru Politică și Putere că la data de 13 februarie nu exista vreo cercetară penală a Danielei Pîrlea.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.