An prost pentru finanțele Turzii. ”Nu sunt bani”, admit surse din Primăria Turda

0
An Prost Pentru Finan Ele Turzii Nu Sunt Bani Admit Surse Din Prim Ria Turda

Bugetul Turzii e aproape gol iar angajații din Primăria Turda au dificultăți cu încheierea anului bugetar, susțin surse din Primăria Turda.

Municipalitatea va avea datorii la sfârșitul anului iar acestea ar urma să fie acoperite din credite.

Potrivit cifrelor, în 2023 s-au luat 19,73 milioane din împrumuturi plus o tranșă de 3,93 milioane de lei, din împrumutul de trezorerie. ”A avut dreptate dl Nap când a zis că avem o gaură financiară prin pierderea celor 6 milioane de la Salina Turda”, explică sursele Politică și Putere care susțin că municipalitatea are probleme cu plata angajamentelor bugetare. Potrivit unor estimări circa 20 % din angajamentele bugetare nu erau acoperite de veniturile curente ale municipalității.  ”Situația nu e deloc bună deoarece nu sunt plătiți la timp furnizorii de servicii și lucrări. Dacă vrea cineva să întrebe, asta să întrebe la următoarea ședință”, mai explică funcționarii publici care au transmis informații presei.

Municipalitatea a înregistrat venituri de 248 milioane de lei și cheltuieli de 196.96, cifre înregistrate până la ultima rectificare bugetară din luna decembrie 2023.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.