Liderii partidelor locale s-au întâlnit pentru a discuta măsuri împotriva administrației lui Cristian Matei

0
Liderii Partidelor Locale S Au Nt Lnit Pentru A Discuta M Suri Mpotriva Administra Iei Lui Cristian Matei

Președinții celor trei partide de opoziție de la Turda, PSD, USR și PMP s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute, neoficial, penru a discuta o campanie de măsuri administrative împotriva administrației primarului Turzii, Cristian Matei. Inițiativa a venit din partea președintelui USR Turda, Ciprian Rigman partid care are depus un proiect de hotărâre de demitere a lui Bogdan Bobic,  ginerele primarului Turzii și director al Companiei de Apă Arieș.

”Așteptăm ca Primăria să finalizeze închiderea anului în ceea ce privește lucrările pe fonduri europene și apoi, în funcție de gravitatea situație PSD Turda va decide de urgență ce măsuri se impun. Este evidentă incompentența actualului primar în gestionarea treburilor publice. Să sperăm că lucrurile nu sunt așa de grave precum par dar am îndoieli căci peste tot prin oraș vedem întârzieri și lucrări de proastă calitate. E grav pentru că se risipesc fonduri europene, bani pe care nu-i mai primim iar iar cei care pierdem suntem noi turdenii ”, a declarat Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda.

” Discuțiile dintre partide, privind bunul mers al orașului, ar trebui să fie ceva firesc în peisajul politic local. De altfel, un primar care ar fi dorit transparență și binele comunității înainte de orice altceva, ar fi trebuit sa colaboreze corect cu opozitia, sa o includa in dezbateri si discutii privind proiectele orasului, nu sa o excluda cu arogantă atitudine autoritară. S-ar fi limitat, astfel, prin consultare si colaborare, marile probleme ale Turzii: proiecte cu termene depasite cu anii, lucrari profund deficitare, procese peste procese, pierderi substantiale de bani din buget, blocaje administrative. Primarul a decis altfel, iar haosul din administratie si oras i se datorează doar lui”, a declarat Ciprian Rigman, președintele USR Turda.

Consilierul local Adrian Nap a arătat că se impune clarificarea situației pe care prejudiciul de milioane de lei datorat STP îl aduce bugetului local. ”Primarul trebuie să dea cumva socoteală despre ce se întâmplă în Turda și nu doar la alegeri. 0Cei 6 milioane de lei prejudiciu, banii ce se cuveneau bugetului local crează probleme serioase județului. Mai sunt de plătit  cel puțin 9 milioane de lei și nimeni nu răspunde, ceea ce nu e firesc. Am auzit că acum se apucă să facă tot felul de plângeri penale, dar lucrurile din punctul meu de vedere sunt clare: ordonatorul de credite care e primarul trebuie să dea socoteală”, a precizat Adrian Nap.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.