Adrian Nap: Sub conducerea lui Matei s-a produs cel mai mare prejudiciu din istoria Turzii. Nu se găsesc vinovații

0
5b868a0d 5ffb 4f13 9d17 549513b97d68

Avocații municipiului Turda, angajați în procesele Municipiului cu STP Alba Iulia, nu pot preciza cine se face vinovat de producerea celui mai mare prejudiciu din istoria Turzii, de 24 de milioane de lei.

Consilierul local Adrian Nap spune că situația trebuie lămurită ca să nu mai existe îndoieli. ”Cine e vinovat de prejudiciul de 24 de milioane de lei? Trebuie să existe un răspuns clar. Ce ne facem dacă procesele sunt pierdute iar municipiul Turda susține că actele sunt nelegale?”, se întreabă consilierul Adrian Nap.

”A cui este culpa? N-aș putea să vă răspund la această întrebare, hotărârile de Consiliu au fost adoptate la momentul la care au fost adoptate fără ca societății noastre (de avocatură-nn) să-i fie cerută o opinie de specialitate” a precizat avocata  Anca Pop. Aceasta a precizat că nu poate spune cine e vinovat, fiind vorba de o problemă internă a Municipiului Turda.

Primarul Municipiului Turda, Cristian Matei a admis recent  că a semnat și a inițiat două proiecte de hotărâre de Consiliu Local care aveau clauze abuzive și nelegale. Primarul a recunoscut acest fapt doar după ce consilierul local Adrian Nap a dezvăluit că acțiunile primarului și a Consiliului Local  din 2019 au produs deja prejudicii municipiului Turda.

 Circa 6 milioane de lei, reprezentând 50% din profitul Salinei Turda au fost virate executorului judecătoresc sub formă de penalități ce trebuie plătite către STP Alba Iulia.  Ca urmare a faptului că primarul și funcționarii publici din Primăria Turda nu au dus la îndeplinire prevederile Hotărârii de consiliu local 55/2019, STP Alba Iulia dorește să recupereze în total 24 de milioane de lei.

”Datorită faptului că toaste acestea sunt încă în instanță nu trebuie eu să vă dau socoteală”, le-a transmis primarul consilierilor locali din Opoziție care la-u întrebat cine se face vinovat cu privire la penalizările de milioane imputate municipiului Turda. Primarul spune că și Municipiul Turda are un proces prin care cere recuperarea a 21 de milioane de lei.

Wwww Page 0001
Directorul public al Primăriei Turda a admis prejudiciul de 6 milioane de lei

Întrebarea fără răspuns de  acum este cine e vinovat pentru adoptarea HCL-urilor presupus abuzive din 2019. În 2019, primarul Turzii a venit în Consiliul Local cu două hotărâri de Consiliu despre care atunci susținea că sunt legale. Una din hotărâri prevedea o taxă penalizatoare de 1% pe zi de întârzire pentru sumele din procese pe care Municipiul Turda nu le plătește în 30 de zile. Sumele nu au fost plătite la timp iar STP a calculat penalități. Azi, primarul și avocații municipiului susțin că în hotărârile aprobate în 2019 sunt clauze abuzive, inclusiv clauza dce impunea penalizarea de 1% pe zi de întârziere.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.