USR pregătește proiectul de hotărâre de demitere a directorului Bobic

0
Header Demitere Bobic 1

Uniunea Salvați România, filiala Turda se apropie de finalul campaniei de demitere a directorului Companiei de Apă Arieș, Bogdan Bobic și a început să lucreze la proiectul de hotărâre de demitere a ginerelui primarului Turzii, Cristian Matei.

Proiectul de hotărâre va fi redactat de juriștii USR dar formațiunea politică intenționează să solicite în mod explicit și suportul juridic al aparatului propriu al Primăriei Turda, au precizat pentru Politică și Putere, surse din formațiunea politică.

În mediul online, pe pagina specială dedicată demiterii directorului Companiei de Apă Arieș, USR a strâns circa 1000 de semnături dar numărul acestora este mai mare, spun sursele politice.

Vezi AICI stadiul campaniei online de demitere a directorului Companiei de Apă Arieș.

Campania de demitere a lui Bogdan Bobic a fost inițiată de USR ca urmare a faptului că Turda plătește unul dintre cele mai mari prețuri la apă din România, înregistrează pierderi de rețea de circa 50% și în mod frecvent străzile sunt inundate de apele de ploaie. În plus, mirosul de canalizare este puternic vara, în diferite zone din oraș.

Bogdan Bobic este director al Companiei de Apă Arieș după ce socrul său a deținut această funcție și a fost ales primar al Municipiului Turda. Transferul de funcții dintre socru spre ginere este văzur de către USR drept un exemplu tipic al unui clan politic iar campania de demitere a ginerului primarului Turzii a stat sub titulatulatura ” Moșia lui Matei”

Sursele USR nu au precizat dacă proiectul de demitere va fi inițiat până la sfârșitul anului sau doar la începutul anului viitor. USR va forța însă includerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Turda. ”Proiectul de hotărârea  va fi absolut complet din punct de vedere juridic astfel încât nu va putea fi refuzat decât în mod abuziv”, mai spun sursele USR.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.