Clanul PNL. Fiul consilierului Lucian Cordiș numit provizoriu în Consiliul de Administrație al Salinei Turda

0
Clanul Pnl. Fiul Consilierului Lucian Cordiș Numit Provizoriu în Consiliul De Administrație Al Salinei Turda

Consilierii PNL – UDMR din Consiliul Local Turda l-au votat astăzi pe Lucian Vlad Cordiș, fiul consilierului județean PNL, Lucian Cordiș în poziția de administrator provizoriu al Salinei Turda. Acesta are un mandat limitat de 4 luni.

Numirea fiului consilierului județean se face în contextul în care Lucian Varo, validat consilier local, a demisionat din funcția de administrator.

Nominalizarea lui Vlad Cordiș în funcția de administrator provizoriu a atras atenția consilierilor USR care au întrebat care a fost procedura de selecție și de unde a fost scos numele lui Cordiș. ”Este fiul consilierului județean Cordiș?”, a întrebat consiliera Gabriela Blăniță, care a insistat să i se explice unde a fost găsit numele fiului consilierlui județean. ”Nu discutăm aici genealogia dlui Cordiș”, a comentat consilierul Radu Sima, președintele de ședință, în timp ce consilierul PNL Adrian Sălăgean a întrebat care e legătura dintre Lucian Cordiș, consilier județean PNL și numirea fiului său la Salina Turda. ”Așa faceți în toată România”, a cometat în final consiliera Gabriela Blăniță.

Secretara Municipiului Turda, Mihaela Mărginean nu a putut preciza cum și de unde a fost ales numele lui Lucian Cordiș. ”Vom face o interpelare către Comitetul de Nominalizare”, a precizat Mihaela Mărginean. Pe site-ul Salinai Turda nu există nicio listă de candidați pentru Consiliul de Administrație. Din documentele transmise presei nu rezultă care a fi competențele profesionale ale fiului consilierului județean, competențe care să fi justificat alegerea sa ca administrator provizoriu al Salinei Turda.

Vlad Cordiș a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, are un master în agro-business și este angajat din 2020 la altă companie publică, Compania de Apă Arieș.

Nu e prima dată când administrația primarului Cristian Matei promovează în funcții publice persoane înrudite sau prieteni.

Postul de director al Companiei de Apă Arieș a fost transferat de la Cristian Matei către ginerele acestuia, Bogdan Bobic, după ce Matei a ajuns primar. La Salinai Turda a fost numit și un prieten al familiei primarului, Filip Dragoș care a ajuns președintele Consiliului de Administrație.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.