PNL Turda controlează discreționar sistemul de educație din oraș

0
D3163521 Ef56 4fbc Aa84 12bf0faff07b 1

PNL controlează sistemul de educație de la Turda

Consilierii PNL controlează discreționar sistemul de educație din oraș și s-au numit în Consiliile de Administrație de la școli și licee. Adversarii lor politici PSD și USR sunt marginalizați și doar UDMR cu care PNL are la Turda o colaborare politică a primit funcții mai numeroase în consiiliile de administrație.

Uniunea Salvați România are de departe cei mai educați consilieri locali, doi doctori în științe. Gabriela Blăniță este doctor în chimie și cercetător la un institut din Cluj. Adrian Teban este doctor în științe agricole și coordonează cercetările de câmp ale uneia dintre cele mai puternice corporații bio-agricole, DuPont- Pioneer. Te-ai aștepta ca cei doi aleși locali, cu un veritabil backround academic să fie numiți în consiliile de administrație de la cele mai bune școli din oraș, ori măcar în comisiile de evaluare a calității învățământului.

Nu se întâmplă însă așa. Gabriela Blăniță, doctor în chimie a fost trimisă de majoritatea PNL-UDMR la Școala Profesională Poiana iar Adrian Teban, care a studiat genetica și tehnologiile agricole de vârf a ajuns la o școală generală.

Sarbu Paul
Paul Sârbu se obosește lunar din greu pentru binele sistemului de educație din oraș

Este această stare de fapt rezultatul unor frustrări ale primarului Turzii care se laudă la aproape fiecare interviu televizat că a studiat informatica când încă nimeni nu o studia în România la nivel de top? E marginalizarea celor de la USR rezultatul frustrărilor liderilor PNL care nu au rezultate academice notabile? Nu există un răspuns clar pentru această stare de fapt dar vedem însă că o parte a aleșilor PNL sunt loviți de hărnicie.

Paul Sârbu, consilier PNL și prezumtiv moștenitor al puterii politice a primarului Cristian Matei e numit în cinci Consilii de Administrație și o comisie de evaluare.  Practic, odată pe lună, Sârbu o rupe la fugă de la o școală la alta, pregătit să administreze viitorul elevilor din Turda.  Sărbu se zbate pentru destinele educației din oraș cot la cot cu Csep Leyla (UDMR) care are și ea cinci Consilii de Administrație și patru comisii de evaluare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.