Conferință “Conflictul din Ucraina si implicatiile acestuia pentru Romania”, susțintuă de istoricul Arman Goșu

0
Armand Gosu Istoric Rusia E1675939284653

Pe data de 19 octombrie ora 18.30, în cadrul Wonderland Resort, Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni va organiza conferința “Conflictul din Ucraina si implicatiile acestuia pentru Romania”.

Invitatul special al evenimentului este conf. univ. dr. Armand Goșu. Istoric reputat, dascăl de prestigiu al Universității din București, spirit polemic, cu opinii ferm conturate și bine argumentate, profesorul Goșu este specialistul roman cel mai calificat și consacrat în trecutul și prezentul lumii ruso-sovietice. Accesul este gratuit pe bază de înscriere, la adresele https://shorturl.at/gjJVZ , Facebook Event: https://fb.me/e/u0uzjksXk

Conferința profesorului Goșu face parte din seria de evenimente cultural- memoriale Povestirile Trecutului dIn Prezent.

În  20 octombrie 2023,  Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni va organiza dezbaterea Grupul “Teodor Susman – 75 de ani de la constituire (Huedin), iar a doua zi va avea loc evenimentul intitulat “Drumeție cu Poveste – pe urmele luptatorilor anticomunisti din Apuseni”.

”De mai mulți ani, poate de decenii, împotriva istoriei, ca parte fundamentală a timpului omenirii, sunt aruncate cuvinte de ocară, de dispreț. Din ignoranța sau rea credință, trecutul este redus la stadiul inutilității împovărătoare. Or, încercarea de cunoaștere a trecutului, dincolo de a fi o interesantă experiență cultural-estetică, poate îndeplini un rol esențialmente pragmatic: de refondare a premiselor prezentului și a viitorului.

Ca atare, „Povestirile Trecutului din Prezent” constituie o intenție de a vorbi și dezbate, în termeni simpli și agreabili, despre fapte ale istoriei și despre felul în care ele au participat sau participă la facerea prezentului”, se arată într-un comunicat al asociației.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.