Secretara Municipiului Turda minte în Consiliul Local al Municipiului Turda

0
Mihaela Marginean Foto

Secretarea Municipiului Turda, Elena Mărginean, minte cu nonșalanță în Consiuliul Local Turda cu privire la o adresă transmisă de Consiliul Județean Cluj. Minciuna are scopul să ascundă propria neglijență în seviciu a ei și a funcționarilor publici.

Secretara Municipiului Turda a susținut că întârzierile în emiterea unei hotărâri a Consiliului Local privitoare la programul de alimente din școlile din România s-a datorat faptului că o adresă a Consiliului Local Turda ”a fost decalată”. Consilierul local Attila Koloszi a întrebat conducerea Primăriei Turda cu privire la faptul că adresa Consiliului Județean Cluj de emitere a hotărârii a fost trimisă în 29 august 2023 și se cerea emiterea unei hotărâri până în 5 septembrie. Secretara a mințint Consiliul Local și a arătat că adresa a fost primită în 7 septembrie fiind vorba de o decalare rezultată din activitatea Consiliului Județean. Ceea ce frapează este sângele rece de care dă dovadă Elena Mărginean, care minte cu nerușinare Consiliul Local al municipiului Turda.

Hotărâre de Guvern 652/2023 prevede că pentru o bună aplicare a Programului pentru școli al României, în funcție de specificul local și posibilitățile organizatorice și cu încadrarea în sumele alocate, autoritățile administrației publice locale de la nivelul județului colaborează cu celelalte autorități ale administrației publice locale din județ în vederea adoptării, în termen de 15 zile lucrătoare de la data aprobării bugetului  cu această destinație, a hotărârilor autorităților deliberative de la nivelul unităților administrativ-teritoriale cu privire la asumarea/ neasumarea responsabilității organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziția produselor aferente programului.

Picture

La data de 29 august 2023, care era într-o marți, la ora 15.26, Consiliul Județean Cluj îi transmite secretarei Municipiului Turda cererea de aprobare a hotărârii Consiliului Local Turda de asumare/neasumare a programului pentru școli.
Se cerea adoptarea de urgență a unei hotărâri iar Municipiul Turda avea cinci zile lucrătoare la dispoziție, mai mult decât necesar pentru a convoca o ședință de urgență a Consiliului Local.

La 7 septembrie, Consiliul Județean Cluj revine și solicită adoptarea de urgență a hotărârii Consiliului Local până la data de 12 septembrie (alte trei zile lucrătoare). Nici de această dată UAT Turda nu răspunde cererii în termenul solicitat. O hotărâre privitoare la programul școlar este aprobată doar trei săptămâni mai târziu.

Fără existența acestor acte normative locale nu se pot face achizițiile pentru programele de alimente în școli iar administrația primarului Turzii a întârziat cu inconștiență emiterea acestor acte. Ca să ascundă ineficiența funcționarilor publici, secretara Municipiului Turda a mințit în Consiliul Local Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.