Primarul Turzii le cere consilierilor locali să aprobe falsuri în acte publice

0
Primar1

Consilierii PNL și UDMR sunt chemați să aprobe un fals în acte publice, printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Turzii.

Printr-un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării mâine, se solicită Consiliului Local Turda să se aprobe scoaterea din domeniul public al Municipiului Turda a Fântânii arteziene din fața Teatrului Național Turda și casarea acesteia cu reglementare ulterioară în evidențele financiare contabile.

Proiectul este ilegal căci fântâna arteziană din fața Teatrului Municipal a fost deja distrusă fără să existe în prealabil o aprobare a Consiliului Local. Înscris în domeniul public, obiectivul avea o valoare de inventar. În plus domeniul public trebuie protejat. Autoritățile locale ar fi trebui să se ocupe de asigurarea pazei, protecţiei şi conservarea bunurilor, ca un bun proprietar, şi suportarea tuturor cheltuielilor necesare unei bune funcţionări.

proiect-6-3

Este neclar cine a dat dispoziția de demolare a fântânii. Fie că a fost primarul care a semnat autorizația de demolare, fie că a fost un funcționar public, aceștia au comis o infracțiune de distrugere, căci la data dărmâmării fântâna făcea parte din domeniul public al localității.

”Consilierii locali sunt puși să voteze un fals. Ce scot din domeniul public? Ceva ce nu mai există? ”, a comentat un avocat consultat de Politică și Putere

În hotărârea Consiliului Local Turda se precizează că durata de viață a monumentului era de 40 de ani și a fost dată în folosință în anul 2009. Din fișa obiectului de inventar nu rezultă care este valoarea amortizată rămasă.

Cum va vota Opoziția?

Votul acestui proiect de hotărâre e extrem de important pentru Opoziția locală, din punct de vedere politic. Votul acestui proiect de hotărâre va demonstra care sunt consilierii din opoziția locală ce sunt controlați de primarul Turzii, căci dacă proiectul nu trece de votul Consiliului Local, primarul se trezește cu un bun din domeniul public, în valoare de câteva sute de mii de lei, bun care de fapt a fost distrus.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.