Jaful din bugetul Turzii. Teatrul Municipal a plătit 48.000 de lei,  banii pentru a doua concediere ilegală a administratoarei

0
7481105a 6aae 41e2 90c0 42f12dd4d3f0

Bugetul Teatrului Municipal s-a mai golit cu 48.000 de lei, suma pe care instituția publică a fost obligată de către judecători să o plătească administrastoarei Nicoleta Udrea, concediată ilegal.

Cu conturile poprite de executorii judecătorești, Teatrul Municipal a făcut plata, însă nu au fost plătite si sumele privitoare la tichetele de masa și celelalte drepturi salariale suplimentare.

Cheltuielile din bugetele publice, rezultate în urma celor două concedieri abuzive sancționate de instanță se ridică la peste 160.000 de lei, cu tot cu cheltuilei de judecată și taxe.

Doar în acest caz, al celei de-a doua concedieri, pe lângă cei 48.000 de lei au mai fost calculați 4401 lei dobânzi penalizatoare, 28.429 lei reprezentând contribuțiile la CAS și CASS și 1484 lei contribuția asiguratorie de muncă.

Deși instanța a dispus ca administratoarea Teatrului Municipal să fie reintegrate în funcție, Consiliul Local Turda controlat de către PNL și UDMR au refuzat să respecte sentința Curții de Apel Cluj iar proiectul de reînființare a postului de administrator a fost scos de pe ordinea de zi după ce în prealabil a primit fără explicație un vot negativ în comisiile Consiliului Local.

Concediată a treia oară, Nicoleta Udrea contină seria proceselor. Până acum nu s-a găsit nicun responsabil cu privire la faptul că bugetele publice sunt golite de bani, în procese.

Nicoleta Udrea a explicat pentru Politică și Putere cum a decurs ce-a de-a treia concediere.

”După reintegrarea din 02.06.2023, în data de 12 iulie 2023, am primit înștiințare ca postul pe care am fost reintegrata de administrator, nu exista în organigrama teatrului, prin urmare, nu mi se poate plăti salariul dacă nu  optez pt.unul dintre cele 3 posturi vacante: garderobier/femeie de serviciu, mașinist scena ( muncitor necalificat) sau operator lumini (electrician).

Nu am optat pt mutarea mea pe un alt post, considerând ca este un șantaj în toată regula.

În data de 25 iulie, am primit notificarea ca sunt în preaviz pentru ca postul pe care sunt reintegrata va fi desființat. Dealtfel, acesta este și motivul concedierii mele, decizie pe care o voi contesta ca fiind nelegala.

Din aceste demersuri, este mai mult decât evident ca am fost reintegrata fictiv iar nu efectiv, cum dispune instanta de judecata.”, a explicat administratoarea Teatrului Aureliu Manea.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.